Mai multe spitale din tara au efectuat in ultima perioada achizitii de medicamente, echipamente, materiale si articole sanitare, dar si de servicii de paza, prin contracte atribuite in urma unor licitatii sau a unor negocieri, pentru care platesc aproximativ 17 milioane de lei (3,8 milioane euro).

Aproape jumatate din suma revine Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), care a cumparat materiale sanitare pentru cardiologie, prin licitatie deschisa, informeaza News.ro.

In urma acesteia, valoarea celor trei contracte atribuite a ajuns la 8,06 milioane lei (fara TVA). Cel mai mare contract a fost castigat de firma Hellimed, in cuantum de 7,25 milioane de lei, pe o perioada de trei ani.

La randul sau, Institutul de Boli Infectioase Matei Bals achizitioneaza paturi medicalizate, de la trei companii locale, pentru care va plati 2,38 milioane de lei. Totodata, spitalul cumpara medicamente de 3,9 milioane de lei, in 33 de loturi separate, contractele fiind atribuite in urma unei licitatii publice companiilor Felsin Farm, Fidelio Farm, Bio EEL, Europharm Holding, Romfarmachim, York Farm, Fresenius Kabi Romania, Farmexpert DCI, Mediplus Exim, Romastru Trading, Farmaceutica Remedia si Farmexim.

Alte medicamente, in valoare de 50.407 lei, vor fi furnizate de firmele Fresenius Kabi Romania, Pharmafarm, Mediplus Exim, Vitamar Import Export si Farexim, preturile fiind stabilite prin negociere.

Institutul mai cumpara botosi de unica folosinta pentru o perioada de trei luni, de la firma Alpha Ned 2000 Exim din Bucuresti, pentru care plateste 9.000 de lei (fara TVA).

La nivel national, Spitalul Clinic de Recuperare Medicale Baile Felix (jud. Bihor) va achita peste 166.000 de lei (fara TVA) pentru medicamente achizitionate de la Farmacia Procardia din Oradea, printr-un contract incheiat prin negociere.

La mijlocul lunii iulie, spitalul a mai incheiat un contract cu aceeasi farmacie pentru medicamente in valoare de aproape 164.000 de lei. De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca face achizitii de 1,44 milioane lei (fara TVA) pentru obiecte si materiale sanitare, precum lame de shaver, de oscilant sau implanturi ortopedice.

Pentru acestea, unitatea spitaliceasca a atribuit noua contracte in urma unei licitatii deschise. Pe de alta parte, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara are nevoie de servicii de paza, pentru care va plati circa 2,12 milioane de lei (fara TVA) firmei E Mol Security din localitatea Morareni. Aceasta a primit contractul dupa o licitatie publica, la care au fost depuse cinci oferte, dar spitalul a admis doar una.

Si Institutul de Psihiatrie “Socola” Iasi cumpara medicamente prin licitatie, de la mai multe companii farmaceutice, costul total ridicandu-se la aproape 360.000 de lei.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri