Guvernul a aprobat deblocarea a 5.200 de funcţii vacante de execuţie din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru ocuparea cărora se vor organiza concursuri şi examene, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o altă decizie a Guvernului se va concretiza prin deblocarea ocupării a 5.200 de funcţii vacante de execuţie din structurile MAI. Pentru ocuparea acestora vor fi organizate concursuri şi examene. Această necesitate vine ca urmare a obiectivelor cu impact deosebit de important la nivel naţional precum: migraţia, mecanismul Schengen, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru lupta antidrog, combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a crimei organizate", a declarat Constantin, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, prin memorandum, se deblochează şi posturi vacante din reţeaua sanitară a Ministerului Afacerilor Interne.

"Este vorba despre posibilitatea de a fi ocupate prin concurs sau examen: 338 de posturi pentru personal medical vacante din spitalele din subordinea MAI. Această decizie vine, de asemenea, după ce în precedenta şedinţă de Guvern au fost deblocate alte peste 2.000 de posturi din spitalele din subordinea autorităţilor locale. Per total, de la începutul acestui an, circa 7.600 de posturi din întregul sistem medical au fost deblocate pentru a putea fi ocupate în cel mai scurt timp", a precizat Mihai Constantin.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri