Vlad Voiculescu. ministrul Sanatatii a cerut o evaluare a spitalelor la risc seismic. O catastrofa de genul celei din Italia ar fi o provocare majora pentru sistemul sanitar din Romania. spune ministrul, el precizand ca nu se refera la mobilizarea personalului medical, care este "exemplara" ci la infrastructura spitaliceasca intrucat multe unitati medicale functioneaza in cladiri vechi.

Intr-un interviu, ministrul Vlad Voiculescu a fost intrebat daca sistemul sanitar din Romania este pregatit sa faca fata unui cutremur mare, de genul celui produs miercuri in Italia, conform News.ro.

"Nu, nu este pregatit . Mi-ar fi placut sa pot spune altceva. In momentul acesta, cred ca o catastroda de genul acesta ar fi o provocare majora pentru sistemul de sanatate. Si ma refer, vreau sa fie foarte clar, la infrastructura. Pentru ca, asa cum stim cu totii, avem multe spitale vechi, Nu ma refer la mobilizarea echipei medicale si de interventie in situatii de criza, in catastrofe. De aceea, in urma cu o saptamana am inceput evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situatia din punct de vedere al riscului sismic", a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata mai multe localitati din centrul Italiei, cel putin 247 de persoane si-au pierdut viata, potrivit ultimului bilant provizoriu anuntat, joi dimineata, de autoritatile italiene. Printre victime se numara foarte multi copii, iar sute de persoane au fost ranite. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.

In urma cutremurului din Italia si-au pierdut viata si doi cetateni romani, in timp ce alti patru au fost raniti, iar opt romani sunt dati disparuti. Alti zece romani sunt adapostiti la o tabara de sinistrati, a anuntat Ministerul de Externe, joi dimineata.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri