Compania romaneasca MadSkin Studios a primit finantare in valoare de 25.000 de euro de la un investitor privat din Romania. Motorul grafic Glue Engine a luat nastere in Decembrie 2013 cand Alexandru Matei a scris prima linie de cod.

Alexandru Matei are 10 ani experienta in software si programare. La numai 6 luni, in vara anului 2014 s-a alaturat acestui proiect Catalin Biga (foto). Catalin Biga este Presedintele Asociatiei ACL eSports si ACL TV, organizator de competitii de gaming si producator TV. Misiunea lor este sa faca dezvoltarea jocurilor mult mai accesibila utilizatorilor care nu au mai creat jocuri.

„Investitia primita ne ajuta sa acceleram dezvoltarea produsului si sa atingem succesul mai repede. Misiunea noastra este sa facem dezvoltarea jocurilor mult mai accesibila utilizatorilor care nu au mai creat jocuri. Bineinteles ca dezvoltatorii profesionisti si casual pot programa daca doresc asta. In Glue Engine poti face absolut orice, singura bariera este limita imaginatiei”, subliniaza Catalin Biga.
„Traim in secolul vitezei si tehnologia avanseaza cu viteza luminii. In 2015 comunicam mult mai rapid intre noi, chiar instant, cu ajutorul smartphon-urilor si a retelelor de socializare. Cel mai mare jurnalist de stiinta din Romania, Alexandru Mironov a spus anul trecut la un eveniment: «Comunicarea din ziua de azi este aproape telepatie curata!»”, mai spune el.

Echipa este in discutii si cu alti investitori din Romania cat si din occident pentru urmatoarea runda de finantare.

„Inca din prima zi am avut pasiune pentru acest proiect. Gandindu-te si facand tot ce este posibil si tot ce iti sta in putinta sa schimbi istoria dezvoltarii de jocuri, te conduce sa creezi lucruri nebunesti si te impinge inainte sa iti expui cele mai bune calitati intr-un singur produs. Acest produs mi-a schimbat modul de a privi dezvoltarea de jocuri si m-am convins singur ca intotdeauna exista loc si pentru inovatie pe aceasta nisa si exista posibilitate de a usura munca dezvoltatorilor din intreaga lume”, a spus, la randul sau, Alexandru Matei.

MadSckin Studios are in prezent doi angajati si un artist 3D.

Glue Engine este in Beta momentan. Versiunea a fost descarcata de peste 22.000 de utilizatori. Majoritatea utilizatorilor care au descarcat produsul sunt din SUA. Versiunea stabila va fi lansata la finalul lunii septembrie. Pana la versiunea stabila fondatorii au spus ca vor organiza concursuri cu premii in produse hardware pentru cele mai inspirate nivele create in Glue Engine.
De asemenea sunt deja pe lista si cateva colaborari cu nume sonore din IT care vor imbunatati calitatea motorului grafic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri