Dorinta de a face bani se poate materializa prin lansarea unui business propriu, insa acest lucru este unul dificil, mai ales pe timp de criza, cand poate deveni chiar imposibil.
In timpul unei recesiuni economice, ai cele mai mari sanse sa gasesti cei mai potriviti oameni pe care sa-i angajezi si, de asemenea, ai posibilitatea de a obtine un pret mai mic pentru un spatiu pe care sa-l poti transforma in sediul business-ului pe care urmeaza sa-l pui pe picioare.

In momentul de fata, daca vrei sa faci bani din propria ta afacere, trebuie sa ai grija de mai multe aspecte decat ai putea crede. Mai jos sunt cateva sfaturi oferite de entrepreneur.com care trebuie luate in calcul in aceasta situatie:

1. Imprumuta bani de la tine. In general, cei mai multi antreprenori gasesc finantari pentru afacerile pe care le lanseaza din surse proprii. De fapt, cel putin 30% din banii investiti intr-un start-up provin din buzunarele celor care au initiat business-ul respectiv.

2. Imprumuta de la familie si prieteni. A lua bani cu imprumut de la familie sau de la prieteni reprezinta unul din cele mai uzuale moduri de finantare pentru a crea o afacere. Mai mult, imprumuturile luate de la persoane apropiate tie, constituie o situatie de tipul win-win (castig de ambele parti), pentru ca suma pe care o vei returna acestora este mai mica cu 2-3 procente fata de cea pe care ai fi fost nevoit sa o dai inapoi daca ai fi facut un imprumut la banca, ceea ce este in favoarea ta, iar banii pe care ii primesc inapoi cei care te-au ajutat vor fi cu 1, pana la 2% mai mult decat suma imprumutata. Acest tip de imprumut a inceput sa fie foarte popular in randul multora, tocmai pentru ca, din cauza climatului economic, bancile cer o dobanda mai mare celui care contracteaza un imprumut si ofera o dobanda mai mica celui care are un deposit.

3. Imprumuta de la persoane care nu au nici o problema in a astepta sa returnezi banii. Data fiind situatia actuala, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte sa ceri bani pe care vei fi nevoit sa-i dai inapoi intr-un timp foarte scurt. Cand pornesti un start-up, trebuie sa iei in calcul faptul ca nu vei produce profit foarte curand, mai ales in situatii de incertitudine economica, drept pentru care un imprumut pe termen scurt va fi riscant pentru tine si afacerea ta. Va fi insa greu sa gasesti in reteaua ta de cunostinte, mentori sau asociati, pe cineva dispus sa-ti acorde o perioada mai mare de returnare a imprumutului. De aceea, este necesar sa stabilesti cu acestia un termen de inapoiere a banilor de trei ani, spre exemplu sau sa oferi acestora un bonus daca afacerea ta incepe sa creasca si sa produca bani.

4. Imprumuta online. Internetul a dus la aparitia mai multor metode de finantare alternative, create special pentru business-urile mici au care se afla la inceput de drum. Exista, in lume, site-uri care imprumuta bani tinerilor antreprenori si care colecteaza sume mici zilnic, in loc sa perceapa lunar o suma mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri