Cea de-a 29-a editie a Targului de Turism al Romaniei a debutat cu o serie de declaratii din partea oficialilor, intre care ministrul Turismului, Maria Grapini, si a continuat cu o serie de manifestari care te duc cu gandul mai degraba la carnavalul de la Rio, decat la litoralul romanesc, si o promovare timida a produselor cu traditie romaneasca.
Maria Grapini a declarat cu ocazia inagurarii Targului ca turismul este un domeniu care poate duce la cresterea Produsului Intern Brut (PIB), daca este sprijinit de autoritati si toti actorii din turism.

“Turismul poate duce la cresterea PIB direct si indirect, insa cu totii trebuie sa promovam Romania, de la guvernanti la parlamentari, de la asociatii de turism la presa. Avem de lucru impreuna in parteneriat public-privat”, a spus ministrul Turismului.

Grapini s-a angajat sa sustina asociatiile din turismul romanesc care deruleaza proiecte de promovare a valorilor traditionale.

La editia din aceasta primavara a targului de turism participa 275 de companii, dintre care 75 straine, 180 romanesti, cat si regiuni turistice din Romania.

Standul statiunii Mamaia, un podium


De departe, cel mai luminos stand, care a atras cei mai multi curiosi,
a fost cel al statiunii Mamaia, unde primarul Constantei, Radu Mazare, costumat in Ulise, impreuna cu presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, imbracata in Medusa, au promovat evenimentele care vor avea loc pe litoral, printre care si Fashion Tourism Summer Festival, care se va desfasura in perioada mai-septembrie in toate statiunile de pe litoralul romanesc.

Plin de culoare a fost si standul celor de la Phoenicia Holiday resort, unde un grup de tinere au dansat costumate parca pentru carnavalul de la Rio, pe o muzica ce nu de putine ori a acoperit vocea ministrului Maria Grapini.

Ceva mai autentic a fost standul regiunii Maramuresului, unde aproape toti participantii la targ purtau costum national romanesc, iar mesterii populari se mandreau cu indemarea lor si realizau pe loc obiecte de artizanat.

In primele ore de la deschiderea targului publicul era format in general de pensionari, care au si accesul gratuit la eveniment, dar si de turisti interesati sa achizitioneze o vacanta sau macar sa isi faca o impresie despre preturi, inarmati cu plase si geamantane.

Expozantii s-au intrecut ca in fiecare an in oferte cat mai bune pentru turisti, atat in tara, cat si peste hotare, majoritatea dintre acestia practicand si discounturi speciale pentru pachetele achizitionate in cadrul targului.

In Maramures, o noapte de cazare variaza intre 60 si 100 de lei, cu mic dejun inclus, iar turistii pot face circuite cu ghid, vizite la manastiri si la bisericile de lemn sau pot lua parte la o demonstratie a unui mester popular.

De asemenea cei interesati sa achizitioneze o vacanta in tara pot opta pentru un sejur la Amara, unde o noapte de cazare cu pensiune completa si tratament nu costa mai mult de 98 de lei la hotel, sau in Statiunea Baisoara, unde o camera la trei stele nu depaseste 70 de lei.

Cine vrea sa aiba parte de o vacanta in strainatate ofertele incepe de la circa 100 de euro in Bulgaria, pachet ce include sapte nopti de cazare si mic dejun, si ajung pana la cateva mii de euro in statiuni exotice.

De exemplu, o vacanta de doua persoane in insula Seychelles din Oceanul Indian depaseste 7.000 de euro.

Insa pentru romanii cu bugete medii sunt o multime de oferte la Targul de Turism, iar pentru 500 de euro de persoana sau mai putin acestia pot achizitona o vacanta de sapte nopti la hoteluri de 2-3 stele in tarile cele mai populare printre romani, precum Grecia, Turcia, Spania, Malta sau Croatia.

Targul de Turism al Romaniei are loc intre 14 si 17 martie la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti. Organizatorii asteapta 30.000 vizitatori si vanzari de 12 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri