"Romanii incep sa prinda gustul Africii si al safari-ului. Daca anul trecut am trimis grupuri in Kenya, in acest an am extins oferta cu tari precum Gabon, Nigeria, Ghana, Uganda, Tanzania, Togo sau Rwanda", a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45.

Dupa evolutia rezervarilor, Burcea estimeaza ca in acest an vor merge in astfel de circuite peste 500 de romani, care vor plati intre 1.700 de euro si 3.000 de euro pentru o vacata.

"In aceste vacante turistii sunt atrasi cel mai mult de safari, unde pot vedea diverse animale, de la lei si gorile, pana la antilope sau girafe. Pe locul doi ca atractivitate sunt zilele de plaja la ocean, pentru destinatiile care beneficiaza de litoral", a mai spus Burcea.

Acesta a afirmat ca cei care merg in astfel de excursii sunt persoane cu un nivel intelectual superior si cu venituri ridicate.

Citeste si:

"Doar permisul de vizitare a zonelor in care pot fi vazute gorilele din Rwanda costa 400 de dolari", a adaugat el.

Paralela 45 este una dintre cele mai mari agentii din Romania, alaturi de Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour si Eximtur, si a fost desemnata recent de revista Reader’s Digest, pentru al saselea an consecutiv, ca cel mai cunoscut brand de turism din Romania.

Agentia a incheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza vanzari de 40 de milioane de euro, cresterea fiind bazata pe suplimentarea numarului de curse charter si pe majorarea numarului de circuite externe la peste 100.

Alin Burcea, Paralela 45: In 2014 vom depasi 1,2 milioane euro din vanzarile pe litoralul romanesc

Alin Burcea, Paralela 45: In 2014 vom depasi 1,2 milioane euro din...

Paralela 45 a fost infiintata in anul 1990 si este detinuta de Alin Burcea.

Sursa foto: Safari, Shutterstock.com