Parcul National Krka

Parcul National Krka

Parcul National Krka din Croatia si-a castigat reputatia datorita linistii absolute gasite acolo si cascadelor impresionante. La Krka ajungeti dupa o ora de mers cu masina din Split pe autostrada A1.

Sursa foto: Cascada in Parcul National Kraka/Shutterstock.com

Parcul National Triglav

Parcul National Triglav

Parcul National Triglav este singurul parc national din Slovenia si are un adevarat paradis montan, inca neexploatat in masa de turisti. Alpii Juliani, lantul montan care acopera cea mai mare parte a parcului, te va incanta cu un peisaj spectaculos cu lacuri, pesteri si cascade. Asa ca daca ajungeti in capitala Ljiubliana, merita sa strabateti de aici 42 de minute pana la Triglav.

Sursa foto: Parcul National Triglav/Shutterstock.com

Parcul National Insulele Cies

Parcul National Insulele Cies

Aflate intr-un loc unde parca ati atins marginea lumii, Insulele Cies din Spania au fost declarate parc national datorita ecosistemului dezvoltat din zona. Insulele Cies aflate, pe coasta Atlanticului, au plaje paradisiace in care domina linistea. Practic, aici este interzisa construirea oricarui hotel. pe insulele Cies ajungeti cu ferry boat-ul din orasul Vigo, cel mai mare din regiunea Galicia, din vestul Spaniei.

Sursa foto: Plaja Rodas din Insulele Cies/Shutterstock.com

Parcul National Valea Lauterbrunnen

Parcul National Valea Lauterbrunnen

Greu de spus care este cel mai frumos loc din Alpii elvetieni, insa Parcul National Valea Lauterbrunnen prinde sigur un loc fruntas, mai ales ca este considerata cea mai frumoasa vale din Europa. Aici se afla 72 de cascade si piscuri imbracate in ghetari care formeaza peisaje din carti de povesti. Daca nu indrazniti sa va aventurati pe trasee montane, puteti admira de la terase spectacolul naturii oferit de Valea Lauterbrunnen. Aici ajungeti in aproximativ o ora de mers cu masina din capitala Berna.

Sursa foto: Valea Lauterbrunnen/Shutterstock.com

Parcul National Goreme

Parcul National Goreme

Goreme, aflat in Turcia, este genul de loc care va da impresia ca ati deschis o carte de povesti si ai intrat direct in tara piticilor. Locul a devenit faimos datorita locuintelor sapate in stanca, pe care le puteti vizita in interior. Piesa de rezista a unei excursii in Goreme este zborul cu balonul, de unde puteti admira intreg peisajul de basm. In zona ajungeti cu avionul pana la Nevsehir, dupa o escala in Istanbul.

Sursa foto: Zbor in Goreme/Shutterstock.com

Sursa foto: Parcul National Krka/Shutterstock.com