Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu au fost clasate in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in anul 2016, de catre Airports Council International – Europe.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, de 5,1%.

Aeroporturi sub 5 milioane de pasageri pe an

Aeroportul Baneasa a ocupat al treilea loc european la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an.

1. Aeroportul Oradea

2. Aeroportul Iasi

3. Aeroportul Bucuresti Baneasa (+121,8%)

4. Aeroportul Bruges

5. Aeroportul Harkov (Ucraina)

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in anul 2016, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, un numar record de 10,99 milioane de pasageri si 120.700 de miscari aeronave (aterizari si decolari). Pe AIHCB s-au inregistrat 10,98 milioane de pasageri si 108.200 de miscari de aeronave.

Aeroporturi cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an

1. Berlin Schoenefeld

2. Larnaca (Cipru)

3. Faro (Portugalia)

4. Aeroportul Henri Coanda (+18,3%)

5. Porto (Portugalia)

La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Alicante, Malaga, Koln-Bonn, Varsovia si Birmingham.

Aeroporturi cu trafic 10 – 25 de milioane de pasageri pe an

1. Alicante

2. Malaga

3. Koln-Bonn

4. Varsovia

5. Birmingham

Aeroporturi cu trafic de peste 25 de milioane pasageri pe an

1. Aeroportul Dublin

2. Barcelona El Prat

3. Amsterdam

4. Copenhaga

5. Madrid

Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european, care a ajuns anul trecut la 3,2%. Anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri