Grupul hotelier Accor din Franta a afisat un profit net peste asteaptari, in crestere cu 34% in primul semestru al anului fata de perioada echivalenta a lui 2006, datorita revigorarii economiei europene si a lansat o noua rascumparare de actiuni, in valoare de 500 milioane euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Accor a anuntat ca profitul operational brut a crescut pana la 379 milioane euro (518,1 milioane dolari), de la 282 milioane euro in primele sase luni ale anului precedent, peste estimarile medii, de 357 milioane euro, ale analistilor chestionati de Reuters. Profitul net a crescut de peste doua ori, pana la 596 milioane euro, de la 241 milioane euro in intervalul ianuarie-iunie al lui 2006, sustinut de lichiditatile obtinute din vanzarea unor proprietati hoteliere si a agentiei de voiaj Go Voyages.

Compania a anuntat o evolutie pozitiva a afacerilor in iulie, la inceputul sezonului de vara si a precizat ca tinteste un castig anual intre 870 si 890 milioane euro. Reprezentantii Accor au mai spus ca vor rascumpara actiuni in valoare de inca 500 milioane euro. "Aceasta tinta reflecta increderea grupului in pastrarea nivelului bun al activitatii in al doilea semestru", a precizat compania intr-o declaratie. Accor a mai precizat ca veniturile grupului pentru fiecare camera disponibila au urcat, in iulie, cu 8,4% in hotelurile din prima si a doua categorie, au crescut cu 7,8% in hotelurile europene ieftine si au coborat cu 0,4% in motelurile americane.

Accor a inregistrat, deja, o crestere cu 8,8% a veniturilor in prima jumatate a anului, pana la peste 4 miliarde euro, la care a contribuit ocuparea mai mare a camerelor din hotelurile din prima si a doua categorie, mai ales in Paris. Biroul parizian de turism a anuntat, luni, ca numarul sederilor in hotelurile din capitala franceza a urcat cu 4,8% in primele sase luni ale acestui an, pana la 16,9% milioane si a prognozat o crestere pana la 35,1 milioane la sfarsitul anului.

Actiunile Accor au incheiar sedinta bursiera de marti in scadere cu 1,9%, pana la 59,43 euro pe actiuni, urmand tendinta de relaxare a pietei. Actiunile grupului hotelier au urcat la un nivel record, de 75,32 euro in iulie, pe fondul speculatiilor despre noi preluari in sector, provocate de oferta pe care Blackstone a facut-o grupului Hilton Hotels, dupa care s-au depreciat din cauza prudentei investitorilor in contextul crezei din piata creditelor. Potrivit Reuters, actiunile Accor se tranzactioneaza la un nivel de 20 de ori mai mare decat castigurile estimate pentru anul 2008, fata de titlurile Inter Continental Hotels, care au un pret de 18 ori mai mare decat previziunile de profit pentru anul viitor.

Grupul Accor, lider european in domeniul hotelurilor si al turismului, este prezent in aproape 100 de tari si are aproximativ 170.000 de angajati. Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Pearsons, Etap Hotel, Formule 1, Motel 6 si altele. De asemenea, grupul ofera societatilor servicii cum ar fi managementul resurselor umane, marketing si gestiune a cheltuielilor profesionale.

Grupul Accor exploateaza in Romania o unitate hoteliera Sofitel si una Novotel, ambele situate in Bucuresti, precum si unitatile hoteliere Ibis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri