Numarul turistilor romani care au optat deja pentru petrecerea vacantei de vara in hotelul de 5 stele Melia Grand Hermitage, situat in statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur, a crescut in acest an cu peste 9%, comparativ cu anul precedent.
“Avand in vedere ca hotelul nostru are 727 de camere, fiind cel mai mare din Nisipurile de Aur, apreciem ca, la nivelul intregii statiuni, evolutia se mentine in jurul acelorasi parametri”, a aratat Antonio Arnedo, general manager al hotelului Melia Grand Hermitage.

Sol Melia Bulgaria
opereaza cinci hoteluri la Marea Neagra: Melia Grand Hermitage (5 stele) - in statiunea Nisipurile de aur, Sol Luna Bay Resort (4 stele) in Obzor, Sol Nessebar Bay (4 stele), Sol Nessebar Mare (4 stele) si Sol Nessebar Palace (5 stele) in Nessebar.

Hotelurile Sol Melia Bulgaria insumeaza 2.000 de camere, echivalentul a peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

In acest an, numarul turistilor romani care isi petrec vacanta de vara in Bulgaria a crescut si in hotelurile noastre din celelalte statiuni: Nessebar castiga din ce in ce mai mult in preferinte, hotelurile noastre de 4 stele din aceasta localitate inregistrand o crestere de 28% a numarului de turisti romani care si-au rezervat deja vacanta, in timp ce Sol Nessebar Palace a marcat o crestere de 63%”, a precizat Maria Shishkova, director de marketing si vanzari Sol Melia Bulgaria.

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase europene si are cel mai mare numar de monumente medievale din Bulgaria, fiind si “descendentul” vechiului asezamant tracic Mesembria. Orasul are o multitudine de obiective turistice culturale si arhitecturale, Centrul Vechi al Nessebarului fiind un monument de cultura inscris pe lista patrimoniilor culturale mondiale UNESCO.

Alta statiune, Obzor incepe sa fie din ce in ce mai mult cunoscuta si apreciata de romani. “Sol Luna Bay Resort din Obzor este cel mai nou complex hotelier all-inclusive din portofoliul nostru, construit in 2009, direct pe plaja. Comparativ cu anul precedent- primul in care hotelul a fost activ pe piata, in 2010, numarul de turisti romani s-a dublat”, a subliniat Ivan Donev, general manager Sol Luna Bay.

Prognozele de vanzari aratau in luna mai 2010 ca, in acest an, hotelurile din portofoliul Sol Melia Bulgaria vor avea peste 60.000 de turisti. La sfarsitul lunii iunie, estimarile arata o crestere de 10%, majoritatea turistilor provenind din Romania, Bulgaria, Rusia si Germania.

Turistii romani au cea mai mare pondere (21%), urmati de cei bulgari (12%), rusi (12%) si germani (10%), restul fiind vizitatori din diferite tari ale lumii.

“Pentru lunile iulie si august, estimam ca vom avea un grad de ocupare de peste 90%, mentinandu-ne in parametrii de business previzionati. Bulgaria ramane o destinatie de vacanta preferata de multi turisti internationali, atrasi atat de specificul fiecarei statiuni in parte, cat si de facilitatile oferite de hoteluri si de serviciile de calitate”, a aratat Maria Shishkova, director de marketing si vanzari Sol Melia Bulgaria.

Sol Melia este al treilea mare lant hotelier din Europa, al doisprezecelea ca marime in lume si liderul global pentru vacante in America Latina si Caraibe.

Cu ajutorul a peste 35.000 de angajati, Sol Melia opereaza 300 de hoteluri in 30 de tari aflate pe 4 continente. Brandurile hoteliere ale companiei includ Grand Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Innside, TRYP Hotels, Sol Hotels, Paradisus Resorts si Sol Melia Vacation Club.

In Bulgaria, Sol Melia opereaza cinci hoteluri de 4 sau 5 stele: Melia Grand Hermitage (Nisipurile de aur), Sol Luna Bay Resort (Obzor), Sol Nessebar Bay, Sol Nessebar Mare si Sol Nessebar Palace (Nessebar).

Hotelurile operate de Sol Melia Bulgaria au o capacítate totala de 2.000 de camere, echivaland cu peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Mandatul pentru dezvoltarea Sol Melia Bulgaria implica extinderea afacerii si tari vecine precum Romania, Serbia, Grecia si Macedonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri