Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni), administrat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, a fost certificat ca aeroport international, indeplinind toate conditiile prevazute de noua legislatie in domeniu.
In conformitate cu prevederile legii, in perioada iulie-august 2010 Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a fost evaluat de catre o comisie numita prin Ordin al Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, pentru verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca aeroport international.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii.

Raportul comisiei de evaluare mentioneaza ca in actuala configuratie a terminalelor Aeroportului Henri Coanda, sunt indeplinite toate conditiile de certificare ca aeroport international, precizand ca AIHCB asigura un nivel optim al facilitatilor si serviciilor necesare pentru o procesare rapida a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, marfii si postei.

Ca urmare, in data de 10 septembrie 2010, Ministrului Transporturilor si Infrastructurii a semnat Ordinul nr. 708, prin care se aproba certificarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti ca aeroport international.

Dupa finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitii „Extindere sala de imbarcare”, care va introduce modificari semnificative in actuala configuratie, prin cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la 6 milioane de pasageri anual si a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea in scopul verificarii indeplinirii conditiilor de certificare ca aeroport international, in noua configuratie.

In ceea ce priveste Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu (AIBB-AV), au fost initiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmand sa se transmita catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport international si pentru acest aeroport.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene, respectiv C.N. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti S.A. si S.N. Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu S.A. CNAB si-a inceput activitatea la data de 11 februarie 2010 si asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi, coordonand proiectele de dezvoltare si modernizare ale acestora.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri