Spre deosebire de scolile elvetiene, care rar acorda burse de studii sau, in cazul in care o fac, este pentru a recompensa realizari exceptionale, britanicii au o politica de promovare a invatamantului secundar si universitar britanic prin oferirea unor programe speciale de burse si imprumuturi.
Care este varsta adecvata?

Perioada pe care elevii o pot petrece intr-o scoala privata poate varia foarte mult in functie de obiectivele educationale si poate include:
- un semestru sau un an scolar;

- doi ani pentru oricare dintre programele de limba engleza (GCSE, A-level, pre-U) sau International Bacalaureat;

- cursuri de la 11 + sau 13 + ani;

- intreaga perioada de studiu de la varsta de 7 ani.

Varsta potrivita depinde in mare masura de cat sunti de pregatiti copilul si parintii, de posibilitatile lor actuale si planurile de viitor. In orice caz, acestia au nevoie de cel putin un an pentru a culege si analiza toate informatiile necesare pentru alegerea scolii, precum si pentru procesul de admitere.

Ce resurse sunt necesare?

Odata stabilit planul pentru plecare, parintii trebuie sa ia in considerare din timp asigurarea bugetului necesar. Taxele de scolarizare pentru unele scoli – internat ar putea parea, la o prima vedere, foarte restrictive. Cu toate acestea, daca se iau in calcul conditiile propuse, calitatea metodelor de predare, dimensionarea grupurilor de lucru astfel incat fiecare elev sa beneficieze de sprijinul direct al profesorilor, nivelul ridicat al supravegherii si conditiile de cazare si masa, numeroasele activitati extracuriculare s.a.m.d investitia deja suna avantajos si promite o viitoare rata de recuperare a investitiei.

Potrivit Independent Schools Councils, costul mediu al scolilor internat in Marea Britanie in 2011 s-a ridicat la 8.384 de lire sterline/trimestru. Aceasta taxa acopera scolarizarea, cazarea, masa si activitatile extracurriculare. Suplimentar, se platesc uniforma, manualele, lectiile de muzica in afara programului, orele de echitatie, spalatoria chimica si excursiile.

Care sunt posibilitatile de finantare

Spre deosebire de scolile elvetiene, care rar acorda burse de studii sau, in cazul in care o fac, este pentru a recompensa realizari exceptionale, britanicii au o politica de promovare a invatamantului secundar si universitar britanic prin oferirea unor programe speciale de burse si imprumuturi.

Bursele de studiu sunt acordate in functie de performanta elevului sau pentru merite in domeniul artelor sau sportului (scholarships) si, desi mai putin frecvent, cele din motive sociale (bursaries).

Printre scolile participante la targul World Education – Licee de elita din Europa, care va avea loc la Bucureşti la 10 şi 11 decembrie la Hotel Hilton, se numara cateva care ofera oportunitatea de burse care acopera intre 10% si 50% din taxele de scolarizare. Puteti citi mai multe pe www.world-education.ro sau puteti intreba direct reprezentantii scolilor si liceelor de elita la targ.

Participarea se face in baza intregistrarii in prealabil prin completarea formularului la www.world-education.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Proiectul World Education »


Setari Cookie-uri