Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


Cine mai gandeste in tara asta ?

Florin la 13 Aprilie 2009, ora 23:35
1. - Cum poate gandi ministrul de finante ca aduce mai multi bani la buget cand prin ce face el ajuta firmele cu cifre de afaceri foarte mari sa plateasca foarte putin.
2 - O alta greseala este faptul ca acest guvern se raporteaza la date din ani trecuti iar cifrele din anul acesta lasa mult de dorit si firmele nu merg deloc bine iar in loc de impozite in plus ar fi fost mai bine sa ne ajute acsa nu mai vorbim ca omnul ministru vorbeste de impozitare raportata la venit iar in componenta venitului intra si TVA-ul.
3. - Calcul simplu : la o cifra de afaceri de 100.000 euro impozit forfetar = 2000 euro. in vechiile conditii ar fi insemnat profit de 50.000 lei la o cifra de afaceri de 400.000 lei in conditiile in care ti-ai platit totul la timp m-as mira sa mai ramana 50.000 lei profit, adica o marja neta de profit de 12 %.
4. - Cred ca statul ar trebui sa nu se mai raporteze la tari din UE si la baza lor de impozitare atata vreme cat in Germania sau Austria sau Franta dobanzile nu depasesc 5 % in timp ce la noi incep de la 20 % dobanda pentru creditele firmelor. Daca as accesa un credit cu 10 % dobanda as plati bucuros impozitul forfetar.
5. - De bine de rau chiar si in aceste conditii firmele mici inca pastreaza oamenii la munca si statul ar trebui sa inteleaga ca atata vreme cat acestia raman angajati nu sunt o povara pe bugetul de stat dar se pare ca acest guvern nu vede aceasta parte plina a paharului.
Magi la 21 Iulie 2009, ora 09:25
avem politicieni si economisti care nu gandesc realist, care habar nu au cum traiesc romanii.
un calcul simplu pe care poate sa-l inteleaga si un copil de scoala generala: daca cifra mea de afaceri este 0, de unde dumnezeu sa platesc 200lei/luna?
incercam o mica afacere pt ca nu ne descurcam cu salariile astea de mizerie, si ajungem sa platim impozitul tot din ele. da, e o rusine sa fim romani pt ca acceptam toate mizeriile acestui stat care se straduieste sa ramana o tara de pensionari; ca sa nu mai spun ca si pensionarii pleaca sa munceasca dincolo.

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri