Comentarii pe articolul Top 10 salarii in institutiile publice. Afla unde platea Statul cel mai bine


Bugetul statului administrat de politicienii la putere mai catari ca a unui SRL

la 18 Mai 2010, ora 13:27
Din pacate constat zi de zi ca persoanele care lucreaza in diferite institutii ale statului sunt obisnuite sa ``triseze``banii publici cu o nerusinare dezarmanta.Nu stiu pana unde va duce nesimtirea lor,dar un lucru e foarte clar pentru mine,daca societatea civila,firava asa cum este ea,nu intervine in viata publica pentru a arata cu degetul toate marsaviile s-au cele pe care le cunoaste,atunci va fi vai de noi.Saraca tara bogata!
Hotia si vandalizarea banilor publici se face la orice nivel de administrare a bugetului,indiferent ca este ministru,functionar in minister,inspector la finante,la curtea de conturi s-au un amarat de sofer s-au portar.Toti,dar toti prin mijloace mai simple s-au mai complicate sustrag din banul public fara nici un pic de bun simt s-au remuscare.
Pentru ca am vorbit numai general,ca orice roman,iata acum un exemplu de furt din banii publici:
In data de 25 a fost exigibila plata TVA-ului.Ca un om constincios si corect am platit,nu fara eforturi,acei bani catre bugetul public.La 2 saptamani dupa achitarea acestora ,primesc somatie de plata de la Finantele locale ca sa achit c/v sumei inscrise in decontul de TVA.Stupoare totala pentru mine stiind ca am achitat banii respectivi.Luni ma duc la finante sa verific de ce ma aflu in aceasta situatie.Discut cu persoanele abilitate,verific daca au intrat banii in trezorerie si ce constat?!!
Banii erau incasati dar ca sa poata ``ciupi``pentru fondul de stimulente fiscalistii recurg la o astfel de stratagema,TRIMITEREA SOMATIILOR DE PLATA. Daca banii sunt incasati,cum e cazul meu,fiscalistii pun acest lucru pe Somatia lor,desi eu am facut plata in termenul legal.
Sa nu mai povestesc ca am fost la posta de 3 ori pana am reusit sa ridic scrisoarea recomandata si am pierdut jumatate de zi umbland de la un birou la altul,la finante ,ca de, nu poti sa-i deranjezi asa cand doresti tu.
Si ca sa punem cireasa pe tort,unul din fiscalisti spune``Pai trebuie sa traim si noi,sa luam stimulente,ca doar stii tu, ca ai lucrat si tu in sistem, acum 15 ani...``.
Ma intreb daca la aceste nivel se gandeste asa,ce=o fi la varf,un ministru,un secretar de stat,un director din minister,care vorba aia sunt ordonatori de credite bugetare.
Vai de noi,saraca tara bogata!
Matei Puiu la 19 Mai 2010, ora 00:20
Am tot privit si meditat la propunerile si la"solutiile destepte" pe care le tot scot in fata guvernantii nostrii dragi..., ma tooot intrebam daca aud bine sau nu ce solutii se prezinta...cata fatarnicie, cata minciuna si dorinta de a masca toate prostiile, incompetenta, lacomia si pastrarea unui aparat al statului vechi irosit si nemodificat de 25 de ani...
Este momentul sa se "scape" sa se desfiinteze structurile la nivelul judetelor (Consiliul Judetean) care nu are corespondent ca structura in U E si este un "mancator" de bani, plin de oamni inutili, incompetenti si sustinuti de rubedenii care mai de care mai cu relatii supuse si mai implicati in toate jocurile politice (indiferent de partide ). Ganditi numai ce economii s-ar face daca nu ar mai exista aceste structuri, iar directorii si directiile care sunt ar fi transformate in birouri si/sau compartimente in cadrul prefecturilor. Dar ce interes e sa se desfiinteze aceste structuri bugetare?....mai bine luam de la mame, de la pensionari de la someri...e mai simplu. Ce va fi cand va ajunge mai mult de 70% din populatie la disperare si in pragul saraciei ?
Pal la 19 Mai 2010, ora 08:39
Ai mare dreptate, dar saracii oameni bogati din tara asta ce ar putea sa faca? Prin ce metode putem noi sa-i punem cu botul pe labe pe acestia in conditiile in care toate institutiile de control functioneaza tot la fel? Nu avem nici o sansa sa curatam un sistem deja bolnav, si care parca pe zi ce trece devine si mai si. Cred ca solutia este sa plecam cu totii din tara, ma refer la oamenii care intradevar muncesc si isi aduc si ei contributia la buget si atunci o sa se fure intre ei.
Sau......mai facem o revolutie, ca vad ca deja suntem pe drumul cel bun....dar ...cu ce folos de data asta?
Pal Octav la 19 Mai 2010, ora 08:52
Un exemplu foarte bun am vazut in cateva state din SUA, unde un avocat a infiintat o institutie privata, dar care deserveste comunitatea respectiva in urmatorul mod: gaseste "cartite" in toate institutiile publice, e imposibil sa nu se gaseasca si la noi, pentru ca sunt sigur ca sunt angajati in domeniul public care sunt nemultumiti ca nu-si primesc portia din ciolan. Aceste cartite depun marturie si aduc dovezi de anumite fraude, iar firma de avocatura reprezinta interesele publice in locul organelor sau institutiilor de control ale statului. Ideea este buna si poate fi pusa in aplicare in orice stat(mai putin cateva din Africa si prin Coreea de Nord). Din pacate pentru noi, nu exista o acea peroana care sa doreasca se ia taurul de coarne, mai ales pentru ca mafia si coruptia la noi au ajuns la un nivel incredibil, iar orice peroana care se opune ori este cooptata in grupurile de interese, ori plateste prea scump ca sa merite efortul.

  Inapoi la articolul Top 10 salarii in institutiile publice. Afla unde platea Statul cel mai bine

Setari Cookie-uri