Comentarii pe articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"


Mentalitatea "sarac si cinstit"

P Razvan la 10 Mai 2011, ora 15:17
"Acum trebuie sa fim mai maturi, sa gandim pe termen lung si sa fim constienti ca, de cele mai multe ori, castigurile rapide si imense sunt ilegale, neclare sau intamplatoare." Cu mentalitatea asta, nu e de mirare ca bursa a ajuns ce a ajuns. Castigurile mari sunt normale, cat timp adresezi o nevoie reala a pietei. Culpabilizarea celor care castiga mult era obisnuita in anii 50-60 si resapata in anii 90 prin sintagma "sarac si cinstit", de atunci sper ca s-a mai schimbat treaba prin Romania. De ce trebuie sa fie toti saraci?

Daca cineva vine sa investeasca in Romania, asteapta cel putin un return de 20%, altfel nu ar avea nici o motivatie sa investeasca intr-un mediu destul de instabil.
Ion Vali la 12 Mai 2011, ora 11:33
Partial corect Razvan...dar si in viata ca si in business ai nevoie de un plan pe termen scurt, mediu si lung. daca cineva gaseste opurtunitati pe termen scurt, e f. bine.

  Inapoi la articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile