Comentarii pe articolul Roubini socheaza din nou: Revoltele se vor extinde. Capitalismul se autodistruge


Stafie

Eugen la 22 August 2011, ora 17:56
O stafie umblă brambura prin Europa (a trecut un pic si "pe cheiu' gârlei"), umblă brambura cu un sufertaș în care bălăngăne niscai ciorbă reîncălzită, preparată după rețetele de doi lei din "Capitalul" si "Manifestul partidului comunist". Și vestește lumii Apocalipsa: capitalismul se va prăbuși, because că munca și capitalul nu se-mpacă neam, se ciondănesc "din Orientul Mijlociu până-n Marea Britanie", vezi Doamne, și vor sfârși cu colții muncii în beregata capitalului, pen'că "oamenii săraci și disperați tind să se revolte" ! Comentez ultimele "prestații" ale "ilustrului" (?!) economist - a propos, impulsul miciurinist de a-i încrucișa pe Marx și Lenin cu Mama Omida chiar merită să devină un prilej de celebritate ?

În primul rând revolta în sine este un act LEGITIM (vedem sublima Declarație de Independență din 1776, da?), ea presupune conștiință și scop, țel, în cadrul normelor și principiilor MORALE. În afara moralei nu există legitimitate, da ? Știu și copiii că la Londra s-a dezlănțuit (deci nu "revoltat"!!) un cocktail toxic de interlopi și beizadele (cum le zicem pe-aici), în căutare de adrenalină dar și ceva ciupeală, în căutarea unui fun ceva mai taff pentru mintea lor slabă.
Roubini face pe Mama Omida în cea mai pură tradiție marxist-leninistă și pune cu sârg ventuze și comprese, la reanimare, unei ineptii marxiste - "contradicția dintre muncă și capital"; mai lipsește din decor "clasa muncitoare, groparul capitalismului", ca să simțim din nou "aromele" bolșevice ale blestemaților ani '50 !

În fine..., mă gândesc că prestidigitațiile ordinare pe care le face musiu Roubini ar merita taxate sau măcar semnalate ca erori de logică; dau ca exemplu întregul paragraf (vezi video) "Am putea să vedem astfel de revolte și în SUA...etc.", exact așa zice el (zicând că Marx avea dreptate). Wishfull thinking, adică, pe românește, vrabia mălai visează ! "Oamenii săraci și disperați tind să se revolte" - e treaba lui, a lui musiu Roubini, ce halucinații marxist-leniniste savurează el când privește scenele din Londra (la televizor, probabil), dar cei onești, inteligenți și competenți (ziariști, comentatori etc.) ar trebui să amendeze hocus-pocus-ul sau măcar să-l semnaleze. Eu unul nu cred că vandalii sunt "protestatari", că distrugerile oligofrene și violența de stradă a hoardelor de derbedei și pegră transhumantă este "revoltă".

Revoltele produc istorie, halucinațiile lui Roubini (și ale celor care cad pe spate în fața "ilustrului") nu produc decât compătimire...

  Inapoi la articolul Roubini socheaza din nou: Revoltele se vor extinde. Capitalismul se autodistruge

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile