Care au fost marii angajatori in primele luni din 2010?


In primele trei luni din 2010 au avut loc mai degraba angajari ocazionale pe posturi de specialisti si middle manageri. Printre companiile cele mai active la capitolul angajari sunt cele din industria de BPO. Afla mai multe in Q&A-ul propus astazi de jurnalistii Wall-Street.

4 Ce industrii au ramas la coada clasamentului angajatorilor si care au fost motivele pentru inghetarea angajarilor?

Florin Ochiana HR Operations manager, Lugera & Makler
Evident, cele din domeniile cele mai afectate de criza, respectiv constructiile si domeniul auto (mai ales distributia). In general, volumul recrutarilor a scazut mult in comparatie cu 2008, deoarece vorbim mai ales de inlocuiri si prea putine posturi nou create. Nici domeniul bancar nu a avut multe angajari, si nici marile lanturi de magazine, daca ne gandim sa comparam volumele de recrutare actuale cu anii 2006-2008.
Mihaela Perianu CEO, AIMS
N/A
Bogdan Toth Manager General, HR4U
Cererile cele mai scazute le-am intalnit in zona constructiilor, agricultura, productie tamplarie PVC si aluminiu, distributie materiale de constructii, imobiliare, servicii finaciare leasing.

Evident, toate aceste domenii au cunoscut o dinamica foarte scazuta la nivel de evolutie si prin urmare cererea de forta de munca nu a fost o prioritate pentru T1.
Cornelia Popa HR project manager, Perspective Group
Pe baza a ceea ce am observat noi, industriile in care rata angajarilor a fost cea mai scazuta sunt reprezentate de Constructii, Imobiliare si Transporturi. Motivele sunt date de nedeblocarea investitiilor sau creditelor bancare.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri