Mentine tariful perceput, dar fii dispusa sa oferi stimulente

Mentine tariful perceput, dar fii dispusa sa oferi stimulenteIn situatia in care, de exemplu, un client nu este multumit de suma pe care trebuie sa o plateasca pentru trainingurile angajatilor, in loc sa scazi taxele percepute, ofera-i stimulente gratuite generoase, dar care pentru tine sunt usor de oferit, la preturi si eforturi minime.

Fii flexibila, dar ramai pe pozitii in ceea ce priveste tariful serviciilor prestate.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inarmeaza-te cu informatii

Inarmeaza-te cu informatiiCand suntem la curent cu toate datele, precum costuri medii, timpi de livrare sau tendintele pietei, putem fi in orice moment pe pozitii. In mod natural, avem mai multa incredere in ceea ce spunem si ne putem sustine argumentele mai convingator.

De exemplu, cand un negociator priceput poarta discutii cu un producator acesta face referire la concurenti, la tarifele acestora si la practicile lor. Asta demonstreaza in procesul de negociere ca ei cunosc piata si ca nu pot fi inselati.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Solicita amanari cand ai nevoie

Solicita amanari cand ai nevoieChiar daca esti foarte bine informata, nu inseamna neaparat ca vei purta negocieri concrete. Se poate intampla sa nu fii sigura de anumite aspecte. Cateodata ai nevoie sa gandesti lucrurile mai profund sau sa te sfatuiesti cu cineva care nu participa la masa de negocieri.

Nu e nimic rau in a solicita o perioada de gandire.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Foloseste-te de tacere

Foloseste-te de tacereSa pastrezi un moment de tacere pentru cateva secunde este important in doua etape critice ale procesului de negociere: dupa ce lansezi o cerere si imediat dupa ce interlocutorul tau iti raspunde.

Aceasta inseamna ca vrei sa oferi in raspuns clar si concret.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Pastreaza un contact vizual cu partenerul de negocieri

Pastreaza un contact vizual cu partenerul de negocieriMentinerea constanta a unui contact vizual arata nivelul tau ridicat de angajament si concentrarea de care dai dovada intr-o discutie.

De asemenea, acest aspect scoate in evidenta increderea in pozitia pe care o ai si ca iti vezi interlocutorul ca pe un egal.

Contactul vizual este extrem de important cand discutia se incinge.


Sursa foto: freedigitalphotos.net