Nu esti calificat pentru acel post

Nu esti calificat pentru acel postDe exemplu, daca in cerintele job-ului se arata ca se cauta dezvoltator software cu o experienta de 3-5 ani, iar tu abia ai absolvit facultatea, este aproape sigur ca nu vei fi sunat inapoi dupa interviu.

Evita dezamagirile si nu aplica pentru locuri de munca pentru care nu esti calificat, mai ales in contextul in care majoritatea anunturilor de job-uri ofera toate detaliile.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu ai folosit cuvintele cheie potrivite la CV sau cand ai aplicat

Nu ai folosit cuvintele cheie potrivite la CV sau cand ai aplicatAnunturile privind locurile de munca libere sunt “presarate” cu o serie de cuvinte cheie specifice pentru abilitatile si atributele cautate de recrutor. De aceea este necesara o citire amanuntita a acestor descrieri, in vederea optimizarii CV-ului personal cu astfel de termeni in cazul aplicarii online.

De asemenea, trebuie respectata chiar si ordinea acestor cuvinte cheie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

CV-ul tau este diferit de profilele de pe site-urile de socializare profesionala

CV-ul tau este diferit de profilele de pe site-urile de socializare profesionalaProfilele online realizate pe site-uri precum LinkedIn pot fi elemente care te pot ajuta la angajare, asa ca asigura-te ca se potrivesc cu CV-ul tau.

Cel mai important este sa corespunda joburile, angajatorii, anii de munca, dar si alte detalii. Astfel, cel mai bine este sa scrii doar adevarul.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Ai aplicat tarziu CV-ul

Ai aplicat tarziu CV-ulCautarea unui job este un job in sine. Trebuie sa faci o cercetare, sa stii pentru ce companii vrei sa lucrezi, ce cultura organizationala ti se potriveste.

Cauta constant pe site-urile de recrutare si aplica repede pentru o pozitie deschisa care care ti se potriveste. Conteaza sa depui cat mai repede.

Sursa foto: freedigitalphotos.net