10: Guvernantii, catre OMV: Vom stabili impreuna cand va taxam profiturile exceptionale!

10: Guvernantii, catre OMV: Vom stabili impreuna cand va taxam profiturile exceptionale!Guvernul este hotarat sa taxeze partea exceptionala a profiturilor obtinute de companiile de energie si gaze in urma liberalizarii tarifelor, iar autoritatile trebuie sa negocieze cu OMV pentru a stabili cel mai bun moment de introducere a acestor taxe, a declarat Florin Georgescu pentru Bloomberg.

"Autoritatile romane trebuie sa negocieze cu OMV pentru a stabili cand ar fi cel mai bun moment pentru implementarea acestei legi: la inceputul lui 2013 sau in a doua jumatate a anului viitor", a afirmat ministrul Finantelor.

9. Ministrul Lucian Isar, despre privatizari, investitii asiatice si problemele din Grecia

9. Ministrul Lucian Isar, despre privatizari, investitii asiatice si problemele din GreciaMinistrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a explicat intr-un interviu acordat Wall-Street.ro principalele directii prin care Guvernul doreste stimularea mediului de afaceri, comentand in acelasi timp programul de privatizare si impactul situatiei din Grecia.

Vrei sa discuti cu ministrul Lucian Isar despre privatizari? Participa la Conferinta M&A Outlook! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.


8. Ce trebuie sa faci daca vrei sa donezi organe

8. Ce trebuie sa faci daca vrei sa donezi organeRomania avea in 2010 o rata de un donator decedat la un milion de locuitori, in usoara crestere fata de anul precedent, dar cu mult in urma Spaniei. Statul iberic se afla in fruntea clasamentului, cu 33,8 donatori morti la un milion de locuitori, potrivit statisticilor UE.

Mai mult decat atat, un Eurobarometru publicat in acelasi an arata ca 40% dintre romani nu erau de acord sa isi doneze organele dupa deces. Spre comparatie, cei mai deschisi catre donarea de organe se aratau suedezii (83% dintre acestia au raspuns afirmativ), dar si finlandezii si belgienii – peste 70%.

7. Inflatia, la un nou minim istoric

7. Inflatia, la un nou minim istoricRata anuala a inflatiei a coborat in mai la 1,79%, nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de aprilie fiind de 0,2%.

"In luna mai 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au ramas relativ stabile, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%", se arata intr-un comunicat al INS

6. Ce scoli au urmat primarii care ne conduc?

6. Ce scoli au urmat primarii care ne conduc?Sunt primarii alesi de noi, oamenii care ne vor conduce in urmatorii patru ani. Cu totii au studii superioare, in domenii din cele mai diverse, de la educatie fizica, la medicina si filosofie, dar cat de pregatiti sunt acestia sa isi incheie cu succes mandatul?

Primarul Brasovului inca din 2004, George Scripcariu, are 46 de ani si a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Sursa foto: georgescripcaru.ro

5. Bucurestiul devine mai ieftin pentru expati

5. Bucurestiul devine mai ieftin pentru expatiBucurestiul se afla pe locul 176 in topul celor mai scumpe 214 orase din lume pentru expati, costul vietii din Capitala fiind mai redus anul acesta decat in 2011, cand orasul ocupa pozitia 152, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer.

Cel mai scump oras din lume pentru expati in 2012 a devenit Tokyo (Japonia), care a urcat de pe pozitia a doua ocupata in clasamentul de anul trecut.

4. Cum s-a extins "in liniste" Coldwell Banker pe property management

4. Cum s-a extins "in liniste" Coldwell Banker pe property managementCompania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania s-a extins puternic, dar silentios, pe administrarea cladirilor, in prezent avand in portofoliu aproape 1.000 de spatii.

Extinderea va continua si in perioada urmatoare, fiind vizate in special retelele marilor jucatori din economie, iar un alt “motor” de crestere il constituie administrarea proiectelor distressed, descrisa simplu de seful Coldwell: “ne place sa reparam companii”.

3. "Razboiul" celor mai puternice romance din asigurari se muta pe piata din Ungaria

3. "Razboiul" celor mai puternice romance din asigurari se muta pe piata din UngariaManagerii romani din asigurari au pornit in “cucerirea” pietei de profil din Ungaria, iar dupa Cornelia Coman, fost director general la ING Asigurari de Viata, care a preluat conducerea ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria de la 1 iunie 2012 si Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance Romania, va conduce operatiunile asiguratorului francez in tara vecina.

2. Carrefour se retrage din Grecia. Emporiki lasa subsidiare pe mana Credit Agricole

2. Carrefour se retrage din Grecia. Emporiki lasa subsidiare pe mana Credit AgricoleIn timp ce toata Europa asteapta rezultatul alegerilor cruciale care vor avea loc in acest weekend in Grecia, Carrefour si Credit Agricole, doua dintre cele mai mari companii de pe continent, au anuntat schimbari majore in portofoliul de subsidiare, anticipand iesirea statului elen din zona euro.

Carrefour, cel mai mare retailer francez, a anuntat retragerea de pe piata greceasca prin vanzarea participatiei sale catre partenerul local Marinopoulos. Retailerul francez va inregistra in contabilitate o pierdere de 220 mil. euro ca urmare a exit-ului.

1. TVR va difuza toate meciurile de la Euro 2012

1. TVR va difuza toate meciurile de la Euro 2012Televiziunea Romania a intrerupt contractul cu operatorul de telecomunicatii Romtelecom, care detine Dolce Sport, canal de televiziune care in ultima saptamana a transmis in paralel cu TVR meciurile de la Campionatul European de Fotbal 2012.

Practic, meciurile urmatoare de la Euro 2012 vor fi difuzate doar pe TVR, a declarat Radu Calin Cristea, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune.