Kim Jong-Il, Kim Jong-un, Coreea de Nord, nord-coreean, arsenal nuclear, Phenian, Kim Il-sung,

S-a nascut pe 8 ianuarie, in 1982 sau 1983

S-a nascut pe 8 ianuarie, in 1982 sau 1983Varsta exacta a lui Kim Jong-Un, al treilea fiu al liderului Kim Jong-il (foto) de la Phenian si mostenitorul sau, ramane mai mult sau mai putin un mister. Incepand cu luna iunie din acest an, cand sanatatea liderului Kim Jong-il era tot mai subreda, oficialii nord-coreeni au spus diplomatilor straini ca cel de-al treilea fiu ar fi fost nascut pe 8 ianuarie 1982, nu in 1983 asa cum precizau anterior.

Oficialii Coreei de Nord ar incerca in acest fel sa arate ca tanarul Kim implineste 30 de ani in 2012, deoarece, incepand cu acelasi an, Phenian-ul a stabilit ca obiectiv realizarea unei natiuni "puternice si prospere". Tot in 2012 este celebrat centenarul nasterii fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung, si aniversarea a 70 de ani de la nasterea lui Kim Jong-il, scrie Business Insider.

Fiul unei concubine

Fiul unei concubineKim Jong-un este fiul lui Kim Jong-il si, cel mai probabil, al celei de-a treia concubine a acestuia, Ko Young-hee, considerata si cea mai frumoasa dintre toate.

Vorbeste mai multe limbi straine

Vorbeste mai multe limbi straineTanarul mostenitor al lui Kim jong-il vorbeste fluent trei limbi straine. El a studiat engleza, franceza si germana la scoala intenrationala din Berna (Elvetia), unde a fost inscris sub pseudonimul Chol Pak.

Sociabil, cu simt al umorului ridicat

Sociabil, cu simt al umorului ridicatIn perioada petrecuta in Elvetia, Kim Jong-Un ar fi fost un student destul de sociabil, cu un bun simt al umorului, chiar si cu tineri din tari considerate "dusmani" ai Coreei de Nord, a precizat un fost coleg de-al sau publicatiei germane Welt am Sonntag. "Politica reprezenta un subiect tabu la scoala...purtam discutii despre fotbal, dar nu si despre politica".

L-a idolatrizat pe Michael Jordan

L-a idolatrizat pe Michael JordanLui Kim Jong-un i-a placut in timpul studiilor sa joace baschet, desi era supraponderal si avea o inaltime de 180 de centimetri.

Il idolatriza chiar si pe Michael Jordan, celebrul sportiv american, fiind la curent cu cele mai noi evenimente de peste ocean cu privire la acest sport.

Ii plac filmele cu Schwarzenegger si Van Damme

Ii plac filmele cu Schwarzenegger si Van DammeCel de-al treilea fiu al fostului lider al Coreei de Nord, Kim Jong-il, prefera si filmele de actiune si arte martiale, indragindu-i pe actorii Arnold Schwarzenegger si Jean-Claude Van Damme, potrivit unui fost coleg de-al sau, din perioada studiilor realizate la Berna, scrie publicatia citata.

Kim Jong-un legase de asemenea o prietenie stransa cu un alt student, cunoscator al artelor martiale, si despre care se zvonea ca era de fapt bodyguard-ul sau. "Discutau despre filmele lui Schwarzenegger mai mereu".

A initiat doua campanii de industrializare

A initiat doua campanii de industrializareEste creditat ca a initiat doua campanii de industrializare rapida a Coreei de Nord, una de 150 de zile si alta de 100 de zile. Il insotea, de asemenea, pe tatal sau foarte des atunci cand acesta din urma se deplasa in vizita la anumite fabrici, scrie Business Insider.

Are si specializare militara

Are si specializare militaraA urmat cursurile academiei militare nord-coreene si detine un post la Departamentul Securitatii Statului.

Preaiubitul Tovaras sau Capitanul Kim

Preaiubitul Tovaras sau Capitanul KimEste denumit si Preaiubitul Tovaras sau Capitanul Kim, urmand Dragului Lider (tatal) si Marelui Lider (bunicul), Kim Il-sung (foto).

Oda inchinata in cistea sa

Oda inchinata in cistea saKim Jong-Un se bucura si de o oda inchinata in cinstea sa, potrivit publicatiei citate. Denumirea in engleza a cantecului este "Footsteps".