Kim a devenit un model in ceea ce priveste vestimentatia

Kim a devenit un model in ceea ce priveste vestimentatiaExcentricul Kim Jong-il era renumit pentru coafura sa bufanta, pantofi cu toc si colectia de combinezoane. Si nu in ultimul rand, pentru ochelarii de soare.

Ziarele comuniste au raspandit vestea ca liderul nord-coreean a devenit un simbol la nivel mondial pentru vestimentatia sa.

Curcubeul a aparut pe cer la nasterea lui Kim Jong-il

Curcubeul a aparut pe cer la nasterea lui Kim Jong-ilLegenda spune ca in momentul nasterii lui Kim Jong-il un curcubeu si o noua stea au aparut pe cer pentru a vesti nasterea viitorului conducator nord-coreean in muntii Baekdu.

Totusi, arhivele sovietice arata ca Kim s-ar fi nascut in satul siberian Vyatskoye.

Sursa foto: Flickr

Kim a mostenit frica de zbor de la tatal sau

Kim a mostenit frica de zbor de la tatal sauProbabil ca unul dintre motivele pentru care ciudatul lider nord-coreean era retras si singuratic a fost frica lui de zbor, mostenita de la tatal sau.

Kim calatorea rar in strainatate, iar atunci cand o facea se deplasa cu trenul.

Sursa foto: Flickr

Kim Jong-il vroia sa puna capat foametei cu iepuri gigant

Kim Jong-il vroia sa puna capat foametei cu iepuri gigantPresa germana a scris in 2007 ca liderul comunist spera sa rezolve foametea din tara prin cresterea de iepuri gigant. Un fermier german, care crestea iepuri de marimea unui caine, ar fi fost rugat sa ajute regimul comunist sa stopeze foametea.

Se zice ca fermierul ar fi trimis 12 iepuri gigant, dar a fost socat sa afle ca acestia au fost gatiti la banchetul organizat cu ocazia zilei de nastere a lui Kim.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Liderul comunist obisnuia sa manance carne de magar

Liderul comunist obisnuia sa manance carne de magarCand Kim a fost in vizita la Moscova in 2001, un emisar rus care calatorea alaturi de acesta in tren a povestit ca liderul comunist obisnuia sa manance carne de magar si homar proaspat.

De asemenea, Kim Jong-il servea carnea de magar cu sampanie si vinuri frantuzesti. El era unul dintre cei mai mari cumparatori de coniac Hennessey.

Sursa foto: Flickr

Kim a invatat sa mearga la varsta de trei saptamani

Kim a invatat sa mearga la varsta de trei saptamaniArhivele oficiale raporteaza ca liderul comunist a invatat sa mearga la varsta de trei saptamani si deja la opt saptamani vorbea. La universitate, Kim ar fi scris 1.500 de carti in doar trei ani si ar fi compus sase opere muzicale.

Potrivit biografiei oficiale, toate operele sunt "mai bune decat orice a fost compus in istoria muzicii",

Kim Jong-il a construit un oras al propagandei

Kim Jong-il a construit un oras al propagandeiIn 1950, Kim a construit un intreg oras, denumit Kijong-Dong, al carui unic scop era propaganda. Orasul Pacii, dupa cum era numit de catre regimul comunist, se situeaza in zona demilitarizata si in prezent nu este locuit.

Presa occidentala si in special cea din Coreeea de Sud au numit localitatea "Orasul Propagandei".

Kim era un mare colectionar de filme

Kim era un mare colectionar de filmeLiderul comunist era un colectionar avid de filme, cu peste 20.000 de casete video si DVD-uri. Printre titlurile sale preferate se numara Vineri 13, Rambo, Godzilla, filmele de actiune create in Hong Kong si toate filmele in care a jucat Elizabeth Taylor.

Sursa foto: Flickr


A provocat Kim moartea fratelui sau?

A provocat Kim moartea fratelui sau?Un raport sovietic, neconfirmat totusi, arata ca moartea prin inecare in piscina familiei a fratelui lui Kim, Shura, nu ar fi fost un accident, ci a fost opera tanarului Kim Jong-il, care avea atunci cinci sau sase ani.

Mai mult, mama sa a murit un an mai tarziu in timpul unei nasteri.

Sursa foto: Flickr.com