Articol publicat in YourMoney, suplimentul saptamanal de business lifestyle editat de Wall-Street.

Toamna aceasta, Rolls-Royce va incepe livrarea unui nou model ce are toate sansele sa spulbere orice concurenta si sa devina noul simbol al opulentei in materie de masini: Phantom Drophead decapotabil. Multi vor fi tentati sa creada ca pretul, care porneste de la 412.000 dolari, ar putea constitui un impediment in atingerea pertinentului obiectiv, insa lucrurile nu stau chiar asa. Stocul initial al mediatizatului model s-a epuizat cu 2 ani in avans, astfel incat, in acest moment, lista de asteptare a ajuns la o lungime considerabila. Si nu sunt prea multi miliardari care sa agreeze acest stand-by.

Cum multi au tanjit la statutul de prim proprietar, producatorul a luat o decizie cat se poate de fireasca, scotand la licitatie, in ianuarie anul acesta, cel dintai Phantom Drophead. Suma castigatoare s-a ridicat la 2 mil. de dolari, fiind oferita de un impatimit al masinilor de lux (garajul sau numarand 61 de automobile Rolls si Bentley) in varsta de 87 de ani, Raymond Lutgert, care isi va primi Phantom-ul in august, cu o luna inaintea lansarii sale oficiale pe piata.

Sa incercam un exercitiu de imaginatie si sa presupunem ca Warren Buffet vrea cu tot dinadinsul sa un Phantom Drophead in cel mai scurt timp. Trebuie sa existe o varianta pentru ca dorinta unuia dintre cei mai bogati oameni din lume sa poata fi indeplinita...sau nu? In prezent, pe lista de asteptare pentru fabuloasa masina a celebrului constructor Rolls-Royce ss-au inscris nu mai putin de 300 de persoane...asa ca lui Buffet nu i-ar ramane decat sa cumpere locul unuia dintre acestia, o practica destul de intalnita in astfel de cazuri.

Pentru miliardarii care tin la statutul lor: Rolls-Royce Phantom Drophead Convertible

Pentru miliardarii care tin la statutul lor: Rolls-Royce Phantom Drophead ConvertiblePret de pornire: 412.000 dolari Singurul Rolls decapotabil, dotat, optional, cu o incredibila capota din otel inoxidabil. Pe langa faptul ca sunt de o calitate exceptionala, materialele folosite la finisaje, inclusiv tapiteria, sunt deosebit de rezistente, astfel ca nu e nevoie ca la primele picaturi de ploaie sa fie acoperite.

Pentru miliardarii care vor sa exploreze: Spyker D12 Peking-to-Paris SUV

Pentru miliardarii care vor sa exploreze: Spyker D12 Peking-to-Paris SUVPret de pornire: indisponibil Producatorul olandez Spyker intentioneaza sa inceapa productia SUV-ului, ce se va putea mandri cu un motor de 12 cilindri si 500 CP , in ultimul trimestru al acestui an. Singurul constructor exotic care are un SUV pe piata in acest moment este Lamborghini.

Pentru miliardarii care il invidiaza pe Warren Buffett: Cadillac DTS Sedan

Pentru miliardarii care il invidiaza pe Warren Buffett: Cadillac DTS SedanPret de pornire: 42.210 dolari Buffet, asemenea lui Ingvar Kamprad, parintele Ikea, este recunoscut drept unul din cei mai cumpatati miliardari, chiar enervant de cumpatat ar spune unii. Sedanul producatorului din Detroit, o masina eleganta dupa standarde obisnuite, poate parea o alegere un pic deplasata, insa in acest caz este de apreciat patriotismul lui Buffet.

Pentru miliardarii care il invidiaza pe Batman: Lamborghini Murcilago Coupe

Pret de pornire: 288.000 dolari Batmobilele nu se fabrica pe scara larga, insa masina din filmul Batman Begins (2005) este un Lamborghini Murcilago in doua usi. Motorul V12 de 6,5 litri ce dezvolta 640 CP duce fantasticul bolid pana la aproape 340 km/h.

Pentru miliardarii ecologisti: Venturi Ftish Convertible

Pret de pornire: 392.000 dolari Motorul electric de 241 CP face din Venturi Ftish, fara indoiala, cea mai luxoasa si mai exotica masina ecologica.

Pentru miliardarii care au sofer: Maybach 62 S

Pentru miliardarii care au sofer: Maybach 62 SPret de pornire: 428.750 dolari Este considerata de multi masina cu cele mai confortabile locuri...in spate, fiind asemanate cu cele de la clasa business operate de zborurile internationale. Mai trebuie mentionat si faptul ca puterea propulsorului, un motor V12 ce dezvolta 612 CP, face din Maybach 62 S cel mai puternic sedan de lux produs in serie, din lume.

Pentru miliardarii non-conformisti: Tramontana One-Seater

Pentru miliardarii non-conformisti: Tramontana One-SeaterPret de pornire: 660.000 dolari Ciudatul si incredibilul supercar cu un singur loc si 720 CP ce poate ajunge pana la 320 km/h, apartine unui constructor catalan recent lansat pe piata, care a limitat productia Tramontana la 12 unitati pe an.

Pentru miliardarii care vor sa iasa in evidenta: Bugatti Veyron 16.4

Pentru miliardarii care vor sa iasa in evidenta: Bugatti Veyron 16.4Pret de pornire: 1,2 milioane dolari Francezii de la Bugatii s-au dedicat ani de zile construirii celei mai performante tehnologii pentru supercar-ul Veyron 16.4 de 1001 CP, care atinge suta de km/h in numai 2,5 secunde, motorul de 16 cilindri putand dezvolta pana la 405 km/h.

Pentru miliardarii nestatornici: Mercedes-Benz SLR McLaren Coupe

Pentru miliardarii nestatornici: Mercedes-Benz SLR McLaren CoupePret de pornire: 452.750 dolari SLR-ul este, literalmente, Mercedes-Benz-ul masinilor de curse. O interpretare contemporana a elementelor stilistice ale SLR-ului original combinate cu detalii preluate de la Sagetile Argintii care alearga in Formula 1, fac din SLR McLaren o punte intre trecut si viitor. Supercar-ul SLR McLaren care poate rula cu pana la 331 km/h este solutia perfecta pentru dependentii de adrenalina.