Din biroul de consultanta, la concertele Rammstein sau Jay Z

Din biroul de consultanta, la concertele Rammstein sau Jay ZConsultantul imobiliar Gabriel Chimisliu, partener al firmei The Advisers Knight Frank, este un mare iubitor de muzica si calatorie, hobby-uri pe care le imbina ori de cate ori se iveste ocazia. "Imi place sa calatoresc, este modul meu de relaxare activa, iar cand il pot combina cu muzica, este perfect. Au fost cazuri cand am calatorit special pentru un concert, de exemplu Rammstein, la Bilbao, in 2009. Cand merg special pentru un concert, aleg pe cat se poate un oras in care nu am mai fost. Pentru Rammstein am construit in jurul concertului o mica vacanta de 4 zile", declara Gabriel Chimisliu.

Festivalurile Nova Rock din Austria sau Summercase, organizat in Barcelona au creat la randul lor alte mici vacante pentru consultantul imobiliar care nu merge doar in strainatate, ci si in tara pentru a-si urmari formatiile preferate. "Saptamana trecuta am fost la Sibiu si Cluj, pentru Artmania si Iron Maiden. Am profitat de ocazie si am facut si un mic tur al bisericilor fortificate din zona", mai spune Chimisliu.

Daca atunci cand merge la un concert, profita de ocazie si isi construieste si o scurta vacanta, si reversul medaliei este valabil. "De fiecare data cand stabilim o destinatie de vacanta, fac research si includ concerte si spectacole. Asa a fost cazul in New York, unde i-am vazut pe Jay Z si Chris Rock, sau Londra si Las Vegas unde nu am ratat show-urile Cirque de Soleil", explica consultantul.

In ultimul an, unul foarte bogat in materie de concerte, Chimisliu nu a ratat AC/DC la Atena si Paris, U2 la Amsterdam, Rammstein la Bilbao si cele din Romania - AC/DC, Iron Maiden, Sonisphere si Artamania. "Imi doresc foarte mult sa ajung la celebrul Festiva de la Glastonbury, in Anglia, insa in acest an s-a suprapus cu Sonisphere si am decis sa revad Metallica si Rammstein la Bucuresti", adauga consultantul imobiliar.

Pana la finele anului, Chimisliu isi doreste sa mai vada, in masura in care vor concerta, formatiile Red Hot Chill Peppers si Rage Against The Machine.



Cat castiga angentiile

Cat castiga angentiileConcertele in strainatate au devenit in ultima perioada o adevarata atractie pentru romani, dupa ce, pentru mult timp, artistii mari ai lumii au evitat sa treaca si prin Romania in cadrul turneelor.

Astfel, aceasta tendinta a devenit o piata de nisa pentru agentiile de turism, toti specialistii in domeniu intervievati de Wall-Street remarcand o crestere a interesului pentru acest tip de pachete de vacanta de la an la an.

“Oferta este din ce in ce mai mare si mai diversificata, mai atragatoare, iar turistii romani par tot mai atrasi de petrecerea unui week-end in acest mod. Desigur, aceste pachete de city break au devenit mai atragatoare pentru turisti pe masura ce companiile aeriene au venit cu oferte mai accesibile pe mai multe destinatii din Europa pentru biletele de avion”, spune Marta Avram, director de comunicare Travel Studio.

In acest context, Sorin Stoica (foto), CEO Eturia, spune ca la agentia de turism pe care o conduce, astfel de pachete turistice au avut o pondere de 3 - 5% din cifra de afaceri, care la sfarsitul anului 2009 a ajuns la nivelul de 2 milioane de euro. Toate acestea, avand in vedere ca Eturia vinde in general vacante de tipul circuitelor turistice.

Mai mult decat atat, Madalina Pacuraru, managing partner HasHas Travel declara ca 15 - 20% din totalul vanzarilor inregistrate pana acum au reprezentat ofertele City Break Events.

De ce merg romanii la concerte in strainatate?

De ce merg romanii la concerte in strainatate?Ce ii atrage insa pe romani la mini-vacantele care au un spectacol in prim-plan si in ce masura este concertul un motiv de calatorie in sine sau doar o modalitate de a-si petrece timpul odata ajunsi la destinatie?

Madalina Pacuraru (foto) considera ca pe piata evenimentelor culturale, Romania nu este inca o optiune demna de luat in seama de toti artistii, astfel incat, romanii opteaza sa mearga in alte tari pentru concertele cu artisti renumiti, spectacole de circ, balet, opera, opereta sau alte evenimente de talie mondiala cum ar fi Formula 1, Campionate de fotbal sau Jocurile Olimpice.

“Aceste deplasari culturale sunt alese de clienti pentru ca astfel reusesc sa se bucure de un sejur de 3-4 zile intr-o destinate frumoasa, de un eveniment cultural deosebit si de o escapada din cotidian”, adauga Madalina Pacuraru.

Asadar, ea este de parere ca, in ultimul timp, si in Romania s-au organizat multe concerte, mai ales din repertoriul pop si rock, avand chiar un numar semnificativ de nume mari prezente pe scena, astfel, nu crede ca acesta ar fi motivul cresterii cererilor pentru astfel de pachete turistice, ci, mai repede, ea spune ca oamenii cauta relaxare, iar cu acest prilej se pot bucura de un spectacol de exceptie.

De asemenea, directorul executiv al agentiei Eturia spune ca cei care oricum doresc sa evadeze intr-un city-break isi pot conditiona plecarea de data unui concert, iar motivul nu trebuie sa fie neaparat o lipsa de concerte majore in Romania.

U2 - cel mai cerut concert

U2 - cel mai cerut concertConcertul celor de la U2 de la Istanbul a fost cel mai solicitat city break la Has Has Travel anul acesta, multi preferand sa-si rezerve biletul inca din primavara, declara Madalina Pacuraru.

Tot trupa U2 a ocupat capul de afis si la Eturia si Trvel Studio, iar Marta Avram adauga pe lista celor mai cautate evenimete concertele Andre Rieu, Sting si Filarmonica din Viena, dar si spectacolele Cirque du Soleil si muzicalurile pe West End.

Concert U2 la Paris, 325 euro - Travel Studio

Tariful include:
- cazare 1 noapte loc in camera dubla la Hotel All Seasons Paris Bercy 3*
- mic dejun
- bilet la la Concert U2 (intrare generala )
- taxe livrare
- taxe hoteliere

Concert Sting si Filarmonica din Viena, 229 euro - Travel Studio

Tariful include :
- cazare 2 nopti loc in camera dubla la Hotel 3*
- mic dejun - bilet la Concert (categoria 4)
- taxe livrare
- taxe hoteliere

Concert Lady Gaga, 199 euro - Has Has Travel

Tariful include:
- 2 nopti cazare hotel Expo Congress 4* situat in apropiere de Arena Papp Lazlo
- mic dejun bufet
- biletul la concertul Lady Gaga, categ.4 (locuri pe scaun)
- transport cu autocar clasificat min. 3*
- transfer hotel – concert – hotel
- tur de oras Budapesta cu autocar si ghid local de limba romana
- insotitor de grup din partea agentiei

Muzica clasica in Viena...de Anul Nou, de la 419 euro - Travel Studio

Tarifele includ:
- cazare 3 nopti in camera dubla la Hotel 3*
- mic dejun
- bilet la Spectacol categoria specificata pentru fiecare locatie
- taxe locale
- taxe de livrare la hotel