10. Australia

10. AustraliaSpitalele din Australia sunt apreciate de turistii medicali pentru ca aici gasesc servicii de buna calitate in domeniile ortopediei, cardiologiei si neurologiei.

Unul dintre cele mai cunoscute spitale din Australia este Royal Melbourne Hospital (RMH). Fondat in 1848, spitalul are o capacitate de 2.900 de paturi si ofera servicii medicale generaliste, dar si specializate.

Sursa foto: www.lostoncampus.com.au.

9. China

9. ChinaSpitalele din China atrag pacienti din intreaga lume cu tratamente avansate ce folosesc celulele stem.

Cel mai cunoscut spital este Hong Kong Sanatorium & Hospital. Fondata in 1922, unitatea medicala are acum peste 400 de paturi si numeroase specialitati medicale.

Sursa foto: site-ul spitalului.

8. Costa Rica

8. Costa RicaServiciile medicale din Costa Rica, cu precadere cele stomatologice, sunt alese cu precadere de turistii americani.

Clinica Biblica
din San Jose, capitala statului, este cel mai mare spital privat la nivel national. Fondat in 1929, spitalul ofera ingrijiri medicale de urgenta, dar si din sferetele radiologie, dermatologie sau maternitate.

Sursa foto: site-ul spitalului.

7. India

7. India„Nimeni nu poate concura cu preturile din India”, spune Geoff Moss, de la Planet Hospital, companie specializata in directionarea pacientilor catre destinatii unde isi pot rezolva problemele de sanatate. India este cunoscuta pe „harta” turismului medical pentru procedurile chirurgicale (mai ales din sfera ortopediei).

Un exemplu de spital de varf din India este campusul medical Moolchand Medcity din Delhi. Complexul, cel mai mare din zona Asiei, cuprinde 16 spitale specializate care au in total peste 1.000 de paturi.

Sursa foto: site-ul spitalului.

6. Israel

6. IsraelPreferat si de pacientii romani, Israel e considerat si la nivel international drept statul cu unii dintre cei mai buni medici.

Un exemplu de spital recunoscut pe plan mondial este campusul medical Rambam din Haifa, care are aproape 4.500 de angajati. Complexul cuprinde 36 de departamente pentru pacientii internati, 54 de departamente specializate, precum si 9 laboratoare medicale. In total, campusul deserveste 230.000 de persoane in fiecare an.

Sursa foto: site-ul spitalului.

5. Japonia

5. JaponiaSpitalele nipone ofera tratamente foarte avansate pentru pacientii cu cancer.

Un spital de varf pentru medicina japoneza este Kameda, cu o capacitate de 925 de paturi. Unitatea medicala cuprinde 33 de departamente specializate si are si un centru dedicat urgentelor si traumelor.

Sursa foto: site-ul spitalului.

4. Coreea

4. CoreeaPotrivit site-ului Planet Hospital, Coreea este foarte cunoscuta printre „turistii medicali” ca fiind o buna alegere in cazul tratamentelor anticancer.

Spitalul Universitar din Seul, de exemplu, fondat in 1999, are peste 1.500 de paturi, atat pentru adulti, cat si pentru copii. In total, spitalul are peste 5.200 de angajati, incluzand si personalul administrativ.

Sursa foto: site-ul spitalului.

3. Mexic

3. MexicPentru americani, spitalele din Mexic sunt la indemana si convenabile ca pret al serviciilor oferite. Sistemul medical mexican s-a imbunatatit considerabil in ultimii ani.

Un spital recunoscut in Mexic este Centrul Medical ABC. Unitatea medicala are mai multe centre specializate si numara 200 de paturi, precum si alte facilitati - bancomate, cafenele, restaurante si magazine de cadouri.

Sursa foto: pagina de Facebook spitalului.

2. Singapore

2. SingaporeRenumita in Singapore, reteaua de spitale Parkway este o destinatie de top pentru ingrijirea medicala de 5 stele.

In Singapore, reteaua este formata din trei spitale. Cele trei spitale insumeaza 730 de paturi. Un al patrulea spital va fi deschis anul acesta. Lantul Parkway cuprinde spitale si in Malaezia, Brunei, India, China, Emiratele Unite Arabe si Vietnam.

Sursa foto: site-ul spitalului.

1. Thailanda

1. ThailandaSpitalul International Bumrungrad este considerat ca fiind “perla” turismului medical.

Fondat in 1980 si localizat in centrul Bangkokului, spitalul este cea mai mare unitate privata medicala din Asia de sud-est, cu o capacitate de 554 de paturi si peste 30 de centre specializate.

In fiecare an, spitalul ofera servicii pentru peste 1 milion de pacienti, dintre care 400.000 sunt de peste tot din lume.

Sursa foto: site-ul spitalului.