10. Lufthansa

10. Lufthansa

Compania aeriana Lufthansa are sediile centrale in Koln si Frankfurt, fiind cea mai mare companie aeriana germana. Operatorul este recunoscut pentru locurile relaxante prevazute cu un spatiu amplu pentru intinderea picioarelor.

Sursa foto: Shutterstock.

9. Etihad Airways

9. Etihad Airways

Operatorul aerian din Emiratele Arabe Unite Eithad Airways, cu baza in Abu Dhabi, este anul acesta pe locul 9 in topul celor mai bune companii premiate la Farnborough International Airshow.

Compania ofera locuri de tip business class, care au un design special.

Sursa foto: Shutterstock.

8. Asiana Airlines

8. Asiana Airlines

Linia aeriana Asiana Airlines, cu baza in Seul, este a doua ca marime din Coreea de Nord, cea mai mare fiind Korean Air.

Operatorul este evaluat la cinci stele si a pastrat standardele inalte stabilite inca de la fondarea sa, de acum 26 de ani.

Sursa foto: Shutterdtock.

7. Garuda Indonesia

7. Garuda Indonesia

Compania nationala a Indoneziei, Garuda Indonesia, zboara catre peste 60 de destinatii din intreaga lume. Numele companiei provine de la pasarea mitica gigantica prezenta in mitologia hindusa si budista.

Operatorul aerian a devenit un brand recunoscut in randul celor de clasa mondiala.

Sursa foto: Shutterstock.

6. ANA All Nippon Airways

6. ANA All Nippon Airways

Compania aeriana japoneza ANA (All Nippon Airways), cu sediul in Tokyo, ofera pasagerilor locuri izolate printr-un "perete", pentru ca acestia sa se poata relaxa in liniste si intimitate.

Sursa foto: Shutterstock.

5. Turkish Airlines

5. Turkish Airlines

Compania nationala a Turciei, Turkish Airlines, cu sediul in Istanbul, a obtinut anul acesta locul 5 in cadrul World Airlines Awards.

Turkish Airlines detine in prezent 256 de aeronave si va transporta in acest an 60 de milioane de pasageri, o cifra datorata cresterea comertului si a numarului de calatorii intre Africa, Europa si Asia.

Sursa foto: Shutterstock.

4. Emirates

4. Emirates

Operatorul aerian cu sediul in Dubai, Emirates, a cazut anul acesta pe locul patru, dupa ce anul trecut a luat titlul de cea mai buna companie aeriana.

Reputatia solida a operatorului din Emiratele Arabe Unite se datoreaza in primul rand serviciilor de lux si confortului pe care il ofera pasagerilor, inclusiv bai de prima clasa si servicii de dus.

Sursa foto: Shutterstock.

3. Singapore Airlines

3. Singapore Airlines

Operatorul asiatic Singapore Airlines, care ofera zboruri spre 101 aeroporturi din 37 de tari, are sediul in aeroportul Changi din partea de est a Republicii Singapore.

Locurile companiei sunt proiectate in asa fel incat pot fi intinse fara sa incomodeze pasagerul din spate. Pasagerii au, de asemenea, lampi de citit individuale si surse de alimentare electrica incorporate.

Sursa foto: Shutterstock.

2. Qatar Airways

2. Qatar Airways

Qatar Airways, cu sediul in capitala Qatarului, Doha, a fost pe locul doi in preferintele turistilor. Operatorul este recunoscut pentru atitudinea prietenoasa a echipajului de la bord, sistemele care ofera diverse modalitati de divertisment pasagerilor, dar si pentru comoditatea locurilor.

Sursa foto: Shutterstock.

1. Cathay Pacific

1. Cathay Pacific

Compania aeriana cu sediul in Hong Kong, Cathay Pacific, a fost desemnata cea mai buna din lume, prima victorie a operatorului aerian asiatic dupa 2009.

"Dintre toti operatorii, Cathay au fost cei mai buni performeri pe toate categoriile de calatorii. Unii operatori au fost foarte buni pe partea de economie, altii pe sectiunea de lux, insa ei au fost in top sau aproape de top la toate categoriile", a spus Edward Plaisted, directorul Skytrax, agentie independenta de monitorizare a industriei aviatice.

Presedintele Cathay Pacific, John Slosar, prezent la ceremonia de premiere, si-a exprimat increderea in operatorul de conducere si a apreciat convergenta de viziune a turistilor asupra calitatii serviciilor oferite.

"Cred ca echipa Cathay Pacific este cea mai buna si este un lucru extraordinar faptul ca pasagerii considera la fel", a declarat acesta.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Avion de pasageri decoland/ Shutterstock