BNR: Este nevoie de reducerea numarului de bugetari cu 30%

BNR: Este nevoie de reducerea numarului de bugetari cu 30%Eugen Radulescu, director in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca in Romania ar fi nevoie de reducerea cu cel putin 30% a numarului de bugetari, diminuarea putand fi facuta in interval de 2-3-4 ani, scrie Gandul.

El propune si solutii. "Reducerea se poate face prin scaderea numarului de unitati teritoriale ale ministerelor si administratiei centrale. Avem 41 de directii judetene agricole, dar daca ar fi numai cinci, ce ar fi? Ce mai fac oamenii aceia acolo in afara faptului ca stau si incaseaza un salariu?", se intreaba retoric Radulescu.

Spectrul unui Lehman Brothers in Europa

Spectrul unui Lehman Brothers in EuropaBursele europene au scazut puternic pentru a treia zi consecutiva marti, cu pana la 3,5%, iar actiunile bancilor au condus plutonul celor mai mari declinuri, investitorii fiind speriati de perspectiva unor pierderi mai mari pentru institutiile de credit, de inmultirea semnelor ca marile economii ale lumii se indreapta spre recesiune si de alunecarea tot mai rapida a Greciei spre default, scrie Ziarul Financiar.

Apple a lansat iPhone 4S. Actiunile companiei sunt in scadere

Apple a lansat iPhone 4S. Actiunile companiei sunt in scadereMult trambitatul iPhone 5 a dezamagit atat fanii Apple, cat si investitorii, pentru ca acest nou produs atat de asteptat nu a mai fost lansat, asa cum se credea, scrie Adevarul.

Reactiile nu sunt tocmai pozitive. Majoritatea cred ca noul telefon al companiei Apple, iPhone 4S este o varianta imbunatatita a iPhone 4. Nu degeaba, actiunile Apple au scazut semnificativ la bursa.

Miscarea Populara este o miscare fascista

Miscarea Populara este o miscare fascistaMiscarea Populara este o miscare fascista. Comparatia ii apartine lui Victor Ponta si a fost facuta ieri seara in cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, scrie Evenimentul Zilei.

Coincidenta sau nu, cu cateva ore mai devreme, Ion Iliescu facuse o declaratie asemanatoare pentru o alta publicatie.

Cum ajungi milionar in euro ajutat de un popa, o banca si de stat

Cum ajungi milionar in euro ajutat de un popa, o banca si de statPrin firmele sale, Mihai Cuptor a luat de la Ban­corex - fosta banca a Securitatii - peste 20 milioane de euro pe care, ulterior, AVAS a uitat sau nu a mai vrut sa le recupereze, scrie Romania Libera.

De la RA-APPS, Cuptor a primit, in mod suspect, un teren in curtea lui Petre Roman, unde si-a ridicat un imobil. Nici biserica nu s-a lasat mai prejos: PS Teodosie i-a facut cadou un teren in centrul Capitalei.