Mercedes F400

Mercedes F400Mercedes F400 este un laborator de cercetare mobil al inginerilor de la Stuttgart.

Masina prezentata in 2002 are un sistem ce ii permite ca rotile sa isi schimbe gradul de inclinare pana la 20 de grade, fiind cu 30% mai stabila decat un autoturism conventional. F400 este capabil sa franeze de la 100 km in mai putin de 5 metri.

sursa foto: wikipedia.org

Jeep Hurricane

Jeep HurricaneJeep Hurricane este un vehicul concept prezentat in anul 2005 in America.

Modelul este realizat din fibra de carbon si dispune de doua motoare, de 5,7 litri Hemi, unul amplasat in fata si unul in spate. Cu cele doua propulsoare Hurricane dispune de 670 de cai putere.

Hurricane nu are usi laterale sau acoperis si are locuri doar pentru doua persoane.

sursa foto: wikipedia.org

Mercedes C111

Mercedes C111C111 a fost un model experimental produs de Mercedes-Benz in anul 1969. Compania a creat noi tehnologii si propulsii, Wankel, Diesel, precum si motoare supraalimentate si a folosit aceasta masina pentru a le testa.

Masina a primit si usile gullwing, piele si aer conditionat. Cu motorul de 370 de cai putere automobilul prinde 290 km/h.

sursa:lotusespritturbo.com

Maserati Birdcage

Maserati BirdcageMaserati Birdcage este un concept construit pe sasiul din fibra de carbon al modelului de curse Maserati MC12 GT1.

Birdcage este propulsat de un motor V12 care dezvolta 700 de cai putere. Birdcage prezentat in anul 2005 poarta numele unui model din anii 1960.

sursa foto: maserati.com

Chevrolet Corvette Four-Rotor

Chevrolet Corvette Four-RotorChevrolet Corvette Four-Rotor este un concept al anilor 70. Masina are o aerodinamica exceptionala avand 44 cm inaltime.

Coeficientul aerodinamic a fost de 0.325, mult mai bun decat al multor autovehicule produse in ultimii 20 de ani. Motorul avea 400 de cai putere.

sursa foto: motorbase.com

TVR Cerbera Speed 12

TVR Cerbera Speed 12TVR a produs intotdeauna masini sport foarte rapide, iar una dintre acestea a avut 1.000 de cai putere. Cerbera avea un motor V12 de 7,7 litri.

sursa foto: wikipedia.org

Citroen GT

Citroen GTCitroen a surprins in 2008 asistenta salonului auto de la Paris prin prezentarea unui concept.

Francezii au spus ca GT se doreste a fi o legatura intre lumea reala si cea digitala. Pretul acestuia era estimat la 2 milioane de dolari. Masina a fost creata special pentru jocul video Gran Turismo 5.

Sursa foto: wikipedia.org

Saab Aero X

Saab Aero XModelul Aero X de la Saab se face remarcat prin lipsa usilor si a montantilor de la parbriz. Acest fapt este posibil pentru ca Aero X foloseste sistemul de cupola preluat din industria aeronautica, care ofera soferului o panorama de 180 de grade si un acces mai usor in habitaclu.

Saab Aero X are un Motor V6 de 400 cai putere BiTurbo BioPower care functioneaza atat cu etanol 100%, reducand emisiile de carbon fosil dar si cu benzina.

sursa foto: wikipedia.org

BMW M1 Homage

BMW M1 HomageBMW a creat conceptul M1 Homage care s-a dovedit a fi foarte bun, insa nu l-a putut introduce in fabricatie din cauza pretului exorbitant.

In aprilie 2008, BMW a dezvaluit conceptul M1 Homage pentru a comemora aniversarea a 30-a de M1. Compania nu a dezvaluit interiorul modelului si nici poze cu masina in actiune.

sursa foto: bmwusa.com

Jaguar F-Type

Jaguar F-TypeJaguar F-Type a uimit lumea automobilistica in anul 2000, insa masina nu a apucat sa fie produsa pentru ca business-ul a inceput sa mearga prost.

F-Type este o masina cu doua locuri care are la baza modelul sedan XF.

sursa foto: roadandtrack.com