Apple - Lansarea de noi produse genereaza intotdeauna interes crescut

Apple - Lansarea de noi produse genereaza intotdeauna interes crescutApple ocupa prima pozitie in top-ul celor mai admirate companii din lume, pastrandu-si pozitia patru ani consecutiv.

Apple seteaza standarde ridicate in domeniul inovatiei si a interesului general, subliniaza Fortune. Zvonurile privind lansarea de noi produse genereaza interes crescut pe Internet de fiecare data. Cele mai recente lansari sunt iPad 2 si Verizon iPhone 4.

Google - Inoveaza continuu

Google - Inoveaza continuuEste a doua cea mai admirata companie, dupa Apple, si are un motiv solid – compania inoveaza tot timpul. Cauti o anumita reteta? Google te lasa sa selectezi rezultatele exact cum iti doresti, pe baza ingredientelor pe care le ai tu. Iti este teama ca ai putea trimite un mail cand esti in stare de ebrietate? Google a inventat “Mail Googles” – probleme de matematica pe care trebuie sa le rezolvi inainte de a putea trimite un mail.

EMC - simplifica structura si stocarea de date

EMC - simplifica structura si stocarea de dateCe inseamna un petabyte? “Doar” 1.000 de terabiti de date – cu alte cuvinte o cantitate de informatii pentru care, nu cu mult timp in urma, era nevoie de foarte multi oameni pentru “a tine in frau”.

Pe masura ce calcularea de date devin din ce in ce mai cruciala pentru companii, EMC simplifica sarcina managementului prin solutii de hardware, software si in cloud.

HP - Compania intra pe mai multe piete noi

HP - Compania intra pe mai multe piete noiGigantul tehnologic este in plin proces de relansare a strategiei de business. In ianuarie, compania a anuntat schimbari majore la conducerea companiei, patru directori renuntand la posturile lor si cinci noi venind.

Compania diversifica produsele ce le ofera, lansand si o tableta PC precum si doua smartphone-uri – Pre3 si Veer.

Amazon.com - Kindle are succes, in ciuda iPad-ului Apple

Amazon.com - Kindle are succes, in ciuda iPad-ului AppleRevenirea economica se lasa asteptata, dar cel mai mare retailer online din lume o duce bine.

Produsul Kindle este un succes international, in ciuda faptului ca multi analisti au prezis ca acesta va fi “strivit” de iPad-ul Apple. Serviciul de relatii cu clienti este unul dintre cele mai bune din lume, conform mai multor studii. Totodata, compania s-a extins prin mai multe achizitii, printre care site-uri de nisa precum Woot, care targeteaza pasionatii de gadget-uri.

Netflix - Filmele companiei, compatibile cu peste 200 de gadget-uri

Netflix - Filmele companiei, compatibile cu peste 200 de gadget-uriCompania a schimbat piata de inchirieri video in 1997 prin introducerea de comenzi de DVD-uri prin mail, intr-un timp destul de scurt reusind sa detroneze Blockbuster de pe primul loc. In prezent, dupa o modificare radicala in strategia companiei, cei peste 20 milioane de abonati din SUA si Canada pot sa se aboneze la vizualizarea de filme si seriale TV, pe Internet.

Succesul Netflix vine, partial, ca urmare a faptului ca firma permite clientilor sa vada filmele pe orice gadget poseda, inclusiv Nintendo Wii, PS3, Xbox 360, iPad si iPod Touch. Compania suporta peste 200 de gadget-uri.

Adobe - Flash, instalat pe 98% din computerele din lume

Adobe - Flash, instalat pe 98% din computerele din lumeAdobe este faimoasa pentru dezvoltarea de software multimedia pentru design web, digital publishing si editare video.

Compania a devenit cel mai mare jucator pe segmentul de software pentru creatie, acoperind aproape 50% din aceasta piata, la nivel global.

Da, Apple refuza sa integreze suport pentru Flash pe gadget-urile companiei, dar cu toate acestea 81% dintre clipurile online pot fi vizualizate folosind Flash, 6 milioane de aplicatii Flash au fost downloadate de pe Android Market si software Flash este instalat pe 98% din computerele din lume.

Oracle - Isi extinde aria de competente continuu

Oracle - Isi extinde aria de competente continuuCompania are peste 370.000 de clienti, de la giganti la firme mici, in peste 145 de tari din lume. Oracle a investit peste 42 miliarde dolari pe achizitii din 2005 pana in prezent, deci nu este de mirare ca tehnologiile dezvoltate de companie pot fi intalnite in aproape orice industrii.

Dupa ce a achizitionat Sun Microsystems in 2010, Oracle a inclus servere pentru companii si hardware in portofoliul deja impresionant.

Microsoft - A reintrat in top 10 cele mai admirate companii din lume

Microsoft - A reintrat in top 10 cele mai admirate companii din lumeMicrosoft a reusit sa reintre pe primele 10 pozitii in topul celor mai admirate companii din lume, dupa ce, anul trecut, a coborat pe pozitia 11.

Pentru a sustine cresterea companiei, Microsoft intra pe piete noi, investind in noi tehnolocii precum cloud computing. Compania a anuntat recent un parteneriat cu Nokia in urma caruia va integra sistemul de operare Windows Phone 7 pe terminale ale operatorului finlandez.

Cititi mai multe informatii despre top aici.

Sursa Foto - Money.Cnn.com