Ren Zhengfei, Huawei

Ren Zhengfei, HuaweiFost ofiter in armata chineza, detine in prezent functia de CEO in cadrul Huawei Technologies, cea mai mare companie de echipamente de telecomunicatii din China.

Sub conducerea lui Huawei a ajuns sa ocupe un rol important in domeniul telecomunicatiilor si al infrastructurii IT. Compania a bugetat in 2010 venituri de 28 miliarde dolari, cu 28% mai mult fata de 2009.

Doua treimi din cifra de afaceri a fost generata de operatiunile din afara Chinei, compania ajungand si in Marea Britanie prin intermediul gigantului British Telecom.

Planurile de viitor ale lui Ren Zhengfei sunt legate de piata din Statele Unite, unde doreste sa deschida un centru de cercetare si dezvoltare.

Sursa foto: Telecoms.com

Kun Hee Lee, Samsung

Kun Hee Lee, SamsungKun Hee Lee conduce compania sud coreeana Samsung.

In timpul mandatului sau, Samsung a crescut de la un dezvoltator de gadgeturi de mana a doua, la un lider in sectorul de telefoane mobile, televizoare si procesoare .

Cu o cifra de afaceri de 137 miliarde dolari, veniturile Samsung sunt comparabile cu ale Hewlett Packard (HP), fiind admirata in tara natala, Coreea de Sud, pentru inovatia si designul produselor sale.


Sursa foto: Luxuo.com

Mukesh Ambani, Reliance Industries

Mukesh Ambani, Reliance IndustriesMukesh Ambani este directorul Reliance Industries cu sediul in India.

Ambani a extins activitatea companiei in domenii precum telecomunicatiile, sectorul petrochimic si energetic transformand Reliance Industries intr-un conglomerat de 45 de miliarde de dolari pe an .

La inceputul anului 2010, el a convins gigantul British Petroleum sa investeasca 7,2 milarde dolari intr-o cota de 30% in exploatarea a 23 de locatii cu resurse de petrol si gaze naturale controlate de Reliance, aceasta fiind cea mai mare investitie straina pe care India a avut-o pana acum.

Faptul ca recent s-a mutat intr-o vila ce se presupune ca valoreaza aproximativ un miliard de dolari si mai ales averea sa de 27 miliarde l-au transformat pe Ambani intr-un subiect important pentru presa locala si internationala, ca urmare a extinderii afacerilor sale peste granitele Indiei.

Ratan Tata, Tata Group

Ratan Tata, Tata GroupRatan Tata este directorul Tata Group din India, companie cu activitati in productia de automobile, metalurgie si telecomunicatii.

Recent, Tata a incheiat o intelegere cu lantul de cafenele Starbucks.

Printre parteneriatele incheiate de-a lungul timpului se numara si cele cu Lockhead Martin, AIG si Cummins.

In domeniul achizitiilor, cele mai importante tranzactii au fost cele cu Jaguar, Land Rover, Tetley Tea si lantul hotelier Pierre din New York.

De asemenea, constructorul indian de autovehicule Tata Motors ia in calcul realizarea unei investitii in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj.

Sursa foto: www.thinkers50.com

Akio Toyoda, Toyota

Akio Toyoda, ToyotaAkio Toyoda este CEO-ul celei mai mari companii din Asia, Toyota Motor.

La 14 ani dupa inceperea productiei modelului Prius, Toyoda isi doreste sa construiasca linii de productie pentru 10 noi modele hibride pana in anul 2015.

De asemenea, se concentreaza pe expunerea pietelor emergente, precum sunt China si India, care detin o cota de 40% din vanzarile anuale de 223 miliarde dolari.

Toyoda a demonstrat in cei doi ani, de cand Toyoda a preluat sefia companiei, ca el este un lider puternic si capabil, mai ales dupa ce a facut fata scandalului cu masinile rechemate in service pentru remedierea unor erori de fabricatie.

Cititi clasamentul integral realizat de Fortune pe CNNMoney.com.