BCR

BCRBCR deruleaza intre 1 aprilie si 31 mai 2012 o campanie de promovare a creditelor de nevoi personale fara garantii si solicita clientilor numari 3 acte pentru acordarea imprumutului – adeverinta de salariu, fisa fiscala si factura de utilitati.

Dobanda creditului este fixa si incepe de la 15,9% (DAE 18,01%).

Clientii care revin cu cele 3 documente corecte si complete in termen de 5 zile de la data pre-evaluarii in vederea contractarii unui credit de nevoi personale primesc 200 lei, iar banca ofera inca 50 lei bonus pentru clientii care opteza si pentru un card de credit BCR, POWERCARD BCR / BCR Wizz Air.

In plus, BCR ofera gratuit asigurarea de viata la BCR Asigurari de Viata VIG.

Clientii cu istoric BCR (client care are un istoric cu banca, incaseaza salariul in cont curent la BCR, a avut un comportament bun de plata) pot accesa pana la 88.000 lei pe 5 ani, fara garantii. Termenul de rambursare urca pana la 10 ani in cazul creditelor care refinanteaza credite acordate inainte de 31 octombrie 2011.

Astfel, pentru un credit de 15.000 lei pe o perioada de 5 ani, dobanda este fixa, de 15,9% pe an, iar comisionul de analiza a dosarului este de 250 lei. Valoarea totala pe care clientul o va plati este de 22.088 lei, iar rata lunara se ridica la 364 lei.

BRD

BRDBRD desfasoara in perioada 9 aprilie – 30 iunie 2012 o promotie la creditele de nevoi personale, dobanda nominala fiind fixa, de 5,5% pe an.

Totodata, clientilor nu li se vor percepe comisioane de analiza a dosarului de credit si de rambursare anticipate.

Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 12,15%.

De exemplu, pentru un credit de 25.000 lei pe 5 ani, clientul plateste o rata lunara de 603 lei (aceasta valoare include comisionul de administrare lunara de 0,4% si asigurarea de viata de 0,102%, aplicate la soldul creditului). Valoarea totala datorata la sfarsitul perioadei de creditare este de 32.651 lei.


Clientul poate solicita o perioada de gratie la capital de pana la 6 luni. La acordarea creditului sunt luate in calcul orice fel de venituri - de la salarii, pensii, venituri din activitati independente, pana la dividende, venituri din chirii sau rente viagere.


CEC Bank

CEC BankCEC Bank lanseaza o campanie promotionala la creditele de nevoi personale si la creditele de refinantare, cu asigurare de viata si somaj, in lei, valabila in perioada 17 aprilie – 29 iunie.

Dobanda este fixa, de 9,5% pe an, iar valoarea maxima a creditului poate fi de 50.000 lei, pentru clientii care primesc salariul sau pensia intr-un cont al bancii pe toata durata contractului de imprumut.

Comisionul de analiza a dosarului a fost redus cu 50%. Polita de asigurare de viata si somaj este oferita gratuit de banca pe intreaga perioada a creditului.

OTP Bank

OTP BankOTP Bank Romania ofera clientilor, care contracteaza un credit de nevoi personale pana la data de 29 iunie, o dobanda promotionala de 14,05% (DAE 14,99%).

Astfel, OTP Bank a redus dobanda la imprumutul de consum fara ipoteca, in lei, cu aproape doua puncte procentuale, de la nivelul 15,79% (DAE 16,98%).

Aprobarea creditului se face in 48 de ore de la depunerea documentatiei complete, iar banca nu percepe comisioane de deschidere si administrare cont curent, administrare credit sau analiza dosar.

Dobanda creditului este fixa si suma maxima ce poate fi imprumutata este de pana la 42.000 lei.

Volksbank

VolksbankVolksbank Romania isi relanseaza oferta de imprumuturi ipotecare, dupa ce a obtinut aprobarea BNR pe noile norme de creditare, prin renuntarea la anumite comisioane, oferirea gratuita a politelor de asigurare de viata pentru imobilele ipotecate si reducerea marjelor.

In cazul creditelor pentru locuinte in euro, Volksbank practica o marja fixa pe toata durata contractului de 6,5% plus Euribor la 6 luni, in timp ce marja la creditele Casa in lei este de 4,5% alaturi de Robor la 6 luni.

Volksbank nu percepe comisioane pentru analiza dosarului, nici pentru administrare credit, nici pentru retragerea de numerar, nici pentru OP-ul conditionat (in cazul refinantarilor).

In cazul creditelor de consum cu ipoteca, dobanzile sunt de 7,77% pe an la euro, respectiv de 10,16% la lei. Creditele noi de consum cu ipoteca se acorda pe o durata maxima de 5 ani, in timp ce in cazul refinantarilor, maturitatea poate ajunge pana la 30 de ani.

Banca Comerciala Carpatica

Banca Comerciala CarpaticaBanca Comerciala Carpatica reduce pana la data de 31 mai 2012 dobanda la creditele de refinantare in lei cu aproape un punct procentual fata de dobanda standard, iar pentru solicitarile de credite imobiliare/ipotecare diminuarea dobanzii ajunge pana la 0,5 puncte procentuale.

Astfel, pentru ambele credite solicitate in lei, banca percepe o dobanda calculate in functie de Robor la 6 luni plus o marja fixa de 3,45%.