Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare cu scaderi modeste, cele mai afectate fiind cele cinci SIF-uri, dupa ce ieri banca centrala americana, Fed, a decis mentinerea politicii monetare.

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras cea mai mare lichiditate din piata, de 5,48 milioane lei, iar pretul a scazut cu 3,55%, la 1,36 lei, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au pierdut 3,74 lei, pe rulaje de 1,95 milioane lei.

Titlurile BRD SocGen (BRD) au coborat cu 0,84%, la pretul de 11,8 lei, pe tranzactii de 3,12 milioane lei, iar actiunile Banca Transilvania (TLV) au scazut cu 0,70%, la 1,41 lei, pe schimburi de 711.200 lei.

Citeste mai multe aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Oferta iFond Financial - Suprasubscrisa de peste 3 ori. Oferta de vanzare a unitatilor iFond Financial, administrat de Intercapital Investment Management, a fost suprasubscrisa de peste 3 ori, conform datelor preliminare.

• Raiffeisen a imbunatatit recomandarea pentru actiunile Petrom (SNP) de la "pastreaza" la "cumpara" si a majorat pretul tinta pentru un titlu de la 0,375 lei la 0,4 lei;

• intr-o industrie a fondurilor mutuale in continua crestere, chiar si in vreme de criza, BT Asset Management mizeaza pe mirajul expunerii regionale, pentru un fond cu expunere pe indicele vienez ATX, denominat in euro;

• CNVM a respins solicitarea Prodplast Imobiliare de listare la Sibex;

• Rompetrol Rafinare isi adanceste pierderile la 119 mil. dolari. Rompetrol Rafinare, parte a grupului Rompetrol, controlat de kazahii de la KazMunaiGaz, a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri consolidata cu 24% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, pana la 1,76 miliarde de dolari, dar pierderi cifrate la 119 milioane de dolari.



Bursele europene

Bursele europeneLa finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 2,4%, iar majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est inregistrau corectii cuprinse intre 0,3% si 1,9%. Bursa din Bulgaria a fost singura care a crescut, insa cu numai 0,3%, potrivit Mediafax.

Bursele internationale: SUA

Bursele internationale: SUA• Bursele din SUA au deschis sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere cu pana la 2,1%, investitorii fiind descurajati de date slabe privind industria din China si de perspectiva Rezervei Federale americane (Fed) privind economia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

• Indicii Dow Jones si Standard & Poor's 500 au debutat in scadere cu 1,6%, iar Nasdaq a coborat cu 2,1%.

• China a anuntat incetinirea activitatii din industrie, ceea ce subliniaza slabirea cererii interne. In SUA, deficitul comercial s-a largit in iunie intr-un ritm surprinzator, de 18,8%, cea mai mare crestere de dupa octombrie 2008.

• Fed a inrautatit perspectiva privind evolutia economica si a indicat ca va investi castigurile din titlurile financiare imobiliare pe care le detine in obligatiuni guvernamentale cu termen de scadenta mai mare pentru a mentine reduse costurile creditarii.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Activitatea de tranzactionare nu trebuie privita ca un pariu, orice decizie de investire/dezinvestire trebuie luata ca urmare a realizarii unei analize fundamentale si/sau tehnice”, a declarat Andrei Puscaragiu, sales expert in cadrul Deltastock, pentru articolul 10 greseli pe care un investitor in Forex trebuie sa le evite.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Consiliul de Administratie al producatorului de caramizi Cemacon Zalau (CEON) l-a numit in functia de director general al companiei pe Ionel Stoleru, care anterior a lucrat timp de patru ani ca director de vanzari, marketing si logistica al Wienerberger Sisteme si Caramizi Romania, cel mai mare jucator de pe piata autohtona si sucursala locala a celui mai mare producator de caramizi din lume. [Ziarul Financiar]

• Turbulentele de pe Wall Street afecteaza marile banci americane: Goldman Sachs si Morgan Stanley au suferit fiecare cel putin zece zile de pierderi din tranzactionare in trimestrul doi, evidentiind impactul turbulentelor de pe piete asupra activitatii Wall Street-ului, scrie Financial Times. [Ziarul Financiar]

• Cinci motive pentru care merita sa investesti in actiuni in urmatorul deceniu: Administratorii de la Franklin Templeton si-au prezentat viziunea asupra investitiilor la Bursa. [Financiarul]

•Gandeste ca un insider: investeste in ceea ce cunosti. Peter Lynch, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri de investitii din istorie, a avut cele mai bune idei de investitie in timp ce calatorea sau se relaxa alaturi de rude si prieteni [EconomicTimes]