Va demisiona Emil Boc?

Premierul Emil Boc nu a dorit nici luni seara sa precizeze concret daca se va retrage de la conducerea Guvernului, declarand ca nu doreste sa intre in "jocul presei" pe aceasta tema, dar si ca un partid poate fi condus si prin delegare de atributii, potrivit Mediafax.

Intrebat, la postul public de televiziune, daca va demisiona din postul de prim-ministru, Boc a evitat un raspuns direct.

"Romania are acum un guvern, iar Guvernul are un prim-ministru si ne comportam ca atare. Nu intru in jocul presei pe aceasta tema", a spus Boc.

Emil Boc e constient ca e dificil sa fie si premier si presedinte in acelasi timp, dar evita sa spuna daca va pleca din Piata Victoriei in Aleea Modrogan.

Declaratiile sale despre acest subiect au fost facute luni seara in emisiunea Prim Plan de la TVR1.

Emil Boc a fost reales de catre delegatii de la Conventia Nationala a PDL in functia de presedinte al partidului, cu 855 de voturi. La eveniment a fost prezent si presedintele Traian Basescu.

Coalitia se va reuni, astazi, in sedinta, existand posibilitatea ca unul dintre subiectele discutiei sa fie legat de oportunitatea schimbarii lui Emil Boc din functia de prim-ministru, procedura care insa, daca va fi decisa, ar putea necesita o pregatire mai lunga in Parlament, afirma surse politice.

"Marti dimineata este programata sedinta coalitiei, cand este posibil sa se puna problema schimbarii premierului . Aceasta procedura ar mai putea insa dura, deoarece, intr-o astfel de eventualitate, este necesar ca partidele de guvernamant sa se organizeze bine, pentru a nu avea surprize in Parlament", au declarat agentiei Mediafax sursele citate.

Cum comentati? Credeti ca un premier tehnocrat reprezinta o solutie mai buna in prezent?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri