Manchester United ar putea fi vandut catre Qatar Holdings in cursul acestui an, potrivit informatiilor publicate de The People, iar ziarul britanic Sunday Times arata ca familia Glazer vrea sa listeze clubul britanic la Hong Kong.

Proprietarii Manchester United ar putea lista clubul britanic de fotbal la bursa de la Hong Kong, evaluandu-l la 1,7 miliarde lire (2,8 miliarde de dolari), au declarat surse apropiate discutiilor pentru Sunday Times, informeaza Mediafax.

Familia americana Glazer este in discutii cu mai multe banci de investitii pentru o listare, au afirmat sursele citate.

Totodata, ESPN scrie, citand informatii publicate de The People, ca transferurile recente anuntate de Manchester United sunt finantate datorita iminentei vanzarii clubului catre Qatar Holdings in cursul acestui an.

Potrivit zvonurilor care circula in presa, familia Glazer ar fi refuzat anul trecut o oferta de 1,5 miliarde lire sterline din partea Qatar Holdings. Reprezentantii Manchester United au negat informatiile si insista ca clubul nu este de vanzare.

Familia Glazer a preluat clubul in anul 2005, pentru 790 milioane lire sterline.

Manchester United are venituri anuale de 286 milioane lire sterline si un profit operational de 91 milioane de lire, cele mai ridicate din Premier League. Red Football, holdingul familiei Glazer care detine actiunile clubului, a inregistrat insa o pierdere de 79 milioane lire din cauza dobanzilor datoriilor acumulate de actionari in urma achizitiei, noteaza ESPN.

Cititi si Top 10 cluburi de fotbal din lume dupa incasari


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
TOP: cele mai profitabile cluburi de fotbal din lume
Setari Cookie-uri