Din 28 august, Aeroportul Helsinki-Vantaa a început testarea pașapoartelor digitale. Pentru moment, opțiunea este validă doar pentru turiștii care călătoresc în anumite orașe din Marea Britanie. Acest proiect pilot face ca Finlanda să fie prima țară din lume care a introdus pașapoarte digitale, disponibile pe un smartphone.

Programul este o colaborare între transportatorul național Finnair, Finavia (operatorul aeroporturilor finlandeze) și Poliția de Frontieră finlandeză. Opțiunea este disponibilă numai cetățenilor finlandezi, în special, celor care călătoresc la Londra, Manchester sau Edinburgh, notează The Mayor.

Călătorii interesați să încerce trebuie mai întâi să descarce aplicația pentru documentele digitale de călătorie FIN DTC Pilot pe smartphone-ul lor. Pentru a-l folosi, ei vor trebui, de asemenea, să aibă o metodă de blocare a ecranului telefonului, cum ar fi numărul PIN, amprenta digitală sau recunoașterea facială. Și acestea trebuie să fie activate înainte de a instala aplicația.

După aceasta, pasagerii trebuie să se înregistreze ca testeri la unul dintre cele două puncte de service pentru licențe de poliție. Cu 36 până la 4 ore înainte de zbor, datele personale din aplicație trebuie trimise poliției de frontieră, similar cu un check-in digital pentru un zbor.

Poliția de frontieră finlandeză spune că acreditările digitale sunt la fel de acceptabile ca și cele pe hârtie și că acest lucru va permite „trecerea lină și rapidă a frontierei, fără a compromite siguranța”.

Cu toate acestea, călătorii tot vor trebui să aibă pașapoartele fizice, deoarece în Marea Britanie, sistemul digital nu este încă operabil.

Actualul proiect pilot se va desfășura până în februarie 2024. Croația intenționează, de asemenea, să testeze aceeași inovație la aeroportul din Zagreb în cursul acestui an.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri