CNADNR vrea sa consolideze drumul national Predeal-Rasnov-Sercaia

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa consolideze DN 73 A Predeal-Rasnov-Sercaia din judetul Brasov, pe o distanta de 24 kilometri, valoarea estimativa a lucrarilor fiind de 18,53 milioane lei, fara TVA.

Lucrarile vor fi contractate prin doua licitatii, potrivit Mediafax.

Prima licitatie vizeaza lucrari de consolidare intre kilometrii 29 si 47, valoarea estimativa a contractului fiind de 11,68 milioane lei, fara TVA.

Pentru a participa la licitatie, investitorii interesati trebuie sa depuna o garantie de 175.000 lei si sa demonstreze, printr-o singura declaratie bancara, ca dispune sau are acces la lichiditati de minim 2,3 milioane lei.

A doua licitatie se refera la modernizarea drumului pe trei portiuni, cu o lungime totala de aproximativ sase kilometri (intre kilometrii 0 si 10+75), valoarea estimativa a lucrarilor fiind de 6,85 milioane lei, fara TVA.

Una din conditiile pentru inscrierea la licitatie este ca firmele sa depuna o garantie de 102.000 lei.

Ambele contracte sunt finantate dintr-un imprumut de la BEI si de la bugetul de stat, iar durata acestora este de 36 de luni, din care 24 de luni reprezinta garantia lucrarilor. Ofertele pot fi depuse pana la 21 iulie, data la care vor fi deschise, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai mic.

Drumul national 73A se desprinde de DN1 la intrarea in Predeal, in sensul de mers dinspre Bucuresti, trece prin Paraul Rece, Rasnov, Tohanul Vechi (in apropiere de Zarnesti), si isi incheie traseul la Sercaia, la intersectia cu DN1.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri