Programul de lucru la CFR nu a fost modificat

CFR SA a anuntat ca nu a redus programul de lucru si ca va anunta salariatii companiei, cand va aduce modificari regimului de munca, in legatura cu cauzele care au determinat o astfel de masura, sustine Mediafax.

"CFR SA nu a pus in aplicare pana in prezent nicio masura de modificare a programului de lucru in ramurile de activitate ale companiei. In momentul in care se vor stabili masuri concrete de modificare a regimului de munca, reprezentantii companiei vor informa salariatii in mod direct in legatura cu cauzele care au determinat punerea in aplicare a unor astfel de masuri. Pentru buna desfasurare a relatiilor de munca, reprezentantii CFR SA se vor consulta cu partenerii sociali, respectand conditiile legii si prevederile contractelor colective de munca", se arata intr-un comunicat al CFR SA.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat pentru Mediafax, ca sindicalistii au fost chemati de CFR SA la discutii privind intentia de diminuare a programului de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana, motivand ca nu au fonduri pentru a acoperi salariile pana la sfarsitul anului.

Pe de alta parte, sindicatele spun ca nu mai sunt de acord cu nicio scadere a veniturilor feroviarilor.
"Nu ne-am inteles cu ei, daca reduc programul de lucru ii dam in judecata, pentru ca incalca acordul din contractul de munca. Vom castiga 99%, dar vor fi alte cheltuieli de judecata, onorariile avocatilor", a spus Mantescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri