Romania se afla pe primul loc in UE din punct de vedere al suprafetei de porumb, insa nu si in ceea ce priveste randamentul la hectar.

Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al suprafetei cultivate cu porumb, insa este departe de prima pozitie in ceea ce priveste randamentul la hectar, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

"Randamentul este inca scazut in Romania, iar cel mai elocvent exemplu este porumbul. Si la porumb, si la floarea soarelui, Romania este pe primele doua locuri in Uniunea Europeana vis-a-vis de suprafata cultivata si la productie", a spus ministrul. El a adaugat ca daca la porumb Romania este pe primul loc in UE, cu o suprafata de 2,5 milioane de hectare cultivate, din punct de vedere al randamentului este departe de prima pozitie. "Avem un randament de 4-4,5 tone la hectar, in timp ce in Franta randamentul mediu este de peste 8 tone la hectar, iar in Belgia e un randament de 11 tone la hectar", a mai spus ministrul. Romania se afla pe pozitia a doua in Europa la productia de porumb, cu peste 11 milioane de tone, dupa Franta, care are o productie de 17 milioane tone, dar pe o suprafata cultivata mai mica, de numai 1,7 milioane de hectare.

Sursa foto: Flickr/Sarah


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețurilor la raft, o prostie mare
Setari Cookie-uri