Afacere cu zmeura bio - de la 1.500 euro

Afacere cu zmeura bio - de la 1.500 euro

O afacere cu zmeura BIO poate fi considerata o afacere simpla, cu buget redus, care poate intra cu putin efort in tiparul unei afaceri profitabile. Bugetul pentru o afacere cu zmeura este chiar mai mic de 1.500 de euro atunci cand aveti deja cel putin 1.000 mp de pamant in proprietate, dar poate creste si peste aceasta suma, in functie de zona in care va propuneti sa deschideti plantatia de zmeura. Noi am luat in calcul achizitia unui teren cu un cost de un euro/mp.

Afla din Raftul cu Afaceri tot ce trebuie sa stiti pentru a incepe o afacere cu zmeura bio.

Sursa foto

Afacere cu gaini brahma - de la 1.500 euro

Afacere cu gaini brahma - de la 1.500 euro

O afacere cu gaini brahma poate fi o idee foarte buna atunci cand aveti o casa la tara sau vreti sa renuntati la viata agitata de la oras si sa deveniti fermier cu acte in regula. Cea mai mare investitie va fi cea de achizitie a gainilor de brahma, care variaza in functie de calitatea genetica intre 15 euro si 150 de euro pe bucata.

Invatati mai multe despre provocarile unei microferme cu gaini brahma de pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto

Afacere cu dulceata de trandafiri - de la 2.000 euro

Afacere cu dulceata de trandafiri - de la 2.000 euro

O plantatie de trandafiri pentru dulceata poate sa inceapa cu o suprafata foarte mica de teren, de cateva sute de metri patrati. Investitia porneste de la numai 1.000-2.000 de euro si poate urca chiar peste 10.000 de euro in functie de suprafata si soiul butasilor de trandafir. Aveti nevoie insa de ceva abilitati de bucatar si sa stiti cateva retete de dulceata de trandafir, pe care sa le incercati inainte de a iesi cu produsul pe piata.

Gasiti mai multe detalii despre aceasta idee de afaceri pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto

Plantatie de coacaze negre - de la 5.000 euro

Plantatie de coacaze negre - de la 5.000 euro

O plantatie de coacaze negre este o afacere din care puteti obtine un profit de 10.000 de euro la hectar, iar recuperarea investitiei poate fi realizata dupa 2 ani. Investitia de 5.000 de euro pe hectar nu include achizitia terenului, dar insumeaza cumpararea butasilor de coacaz negru, pregatirea terenului, plantarea efectiva a butasilor si costurile cu forta de munca. Puteti incepe insa aceasta afacere si pe o suprafata mai mica, ceea ce reduce nivelul investitiei sub 5.000 de euro.

Aflati cum sa puneti la punct aceasta afacere foarte profitabila pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto

Plantatie de duzi - 5.000 euro

Plantatie de duzi - 5.000 euro

O plantatie de duzi poate deveni o afacere foarte profitabila, tinand cont ca - mai nou - poti lua fonduri europene. De curand, Ministerul a actualizat registrul pomicol, dudul fiind introdus pe lista pomilor eligibili pentru accesarea fondurilor structurale. Asa ca, daca va ganditi la o afacere inedita in agricultura, o livada de duzi ar putea fi solutia. De altfel, o plantatie de duzi merge mana in mana cu o afacere de crestere a viermilor de matase, pentru ca frunzele de dud sunt unica hrana a viermilor de matase din specia Bombyx Mori.

Vedeti pe Raftul cu Afaceri cat de profitabila este aceasta idee de afaceri.

Sursa foto

Sursa foto: duzi, Shutterstock