Premierul Dacian Ciolos a anuntat, in debutul sedintei de Guvern, ca ar vrea ca de la 1 august TVA pentru lucrari agricole, pentru livrarea de seminte, ingrasaminte, pesticide si alte produse necesare insamantarii sau cultivarii plantelor in agricultura sa scada de la 20% la 9%, conform News.ro

Repezentantii agricultorilor spun ca masura ar fi atat in avantajul producatorilor din agricultura, cat si a consumatorilor.

"Beneficiile ar trebui sa fie la producatorii de cereale, legume, fructe, toti care folosesc aceste inputuri, pentru ca ele au doar aceasta destinatie. Intentia este sa scada preturile. In mod normal, daca ar respecta toti legea, ar trebui sa se ieftineasca cu 10-12% toate produsele in care materia prima vine din sectorul vegetal: legumele, conservele de legume, painea si produsele de panificatie", a afirmat Baciu, pentru News.ro.
Masura se adreseaza inputurilor din agricultura, necesare pentru productia agricola, cum ar fi semintele, ingrasamintele, pesticidele si alte produse necesare insamantarii sau cultivarii plantelor in agricultura.