Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va participa, în perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2023, la cea de-a doua ediţie a Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziţie destinată sectorului de alimente şi băuturi din România, ce se va desfăşura în incinta Halei Laminor din Bucureşti.

Evenimentul îşi propune să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe toată filiera de producţie, astfel încât consumatorii de alimente din ţară şi din străinătate să se bucure de produse româneşti de calitate, transmite Ministerul Agriculturii .

"Salut organizarea acestui eveniment şi îmi doresc ca astfel de manifestări să fie extinse la nivelul întregii ţări pentru a le putea oferi producătorilor români posibilitatea de a-şi valorifica roadele muncii, iar consumatorii să-şi poată procura produse de calitate. MADR susţine prin programe de sprijin toate sectoarele din agricultură, pentru a ne asigura că avem alimente de calitate, obţinute în România. Îi îndemn pe toţi să cumpere şi să consume produse româneşti, doar astfel putem contribui la dezvoltarea agriculturii şi capitalizarea fermierilor români!", a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Potrivit comunicatului instituţiei, ediţia 2023 a Bucharest Food Expo aduce împreună cele mai bune produse locale şi internaţionale, demonstraţii culinare live şi evenimente speciale pentru iubitorii de gastronomie din toată ţara.

Astfel, va avea loc conferinţa "România, de la furcă, la furculiţă!", eveniment ce se va axa pe dezbaterea şi explorarea tendinţelor şi provocărilor din industria alimentară şi va oferi o perspectivă valoroasă asupra viitorului industriei alimentare din România şi a modului în care aceasta poate contribui la dezvoltarea economică şi sustenabilitatea ţării.

De asemenea, în cadrul Bucharest Food Expo se va desfăşura şi Conferinţa "Horeca Top Trends & Innovation", ce va reprezenta o oportunitate pentru profesioniştii din industria Horeca de a descoperi cele mai recente tendinţe şi inovaţii care pot transforma experienţa gastronomică pentru clienţi; Campionatul Internaţional de Pizza, în cadrul căruia cei mai talentaţi pizzari din România şi din străinătate se vor întrece pentru a crea cele mai delicioase pizza. Nu va lipsi nici Competiţia Top Chef Măcelar: prima competiţie din Romania care îşi propune să selecteze cei mai buni maeştri măcelari, aducând faţă în faţă echipe de profesionişti care reprezintă cu mândrie breasla măcelarilor.

Bucureştenii vor mai găsi în cadrul Bucharest Food Expo şi Piaţa de Mici, o zonă dedicată acestui preparat autentic românesc. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să deguste mici pregătiţi după reţete din toată ţara şi alte bunătăţi, precum: cârnaţi de mangaliţă, pastramă de oaie şi cârnaţi din carne de angus, toate gătite cu pasiune, păstrând gustul românesc autentic.

"Cei prezenţi la târg vor avea ocazia să-şi procure produse atestate tradiţional dintr-o gamă variată de peste 30 de preparate din categoria: carne, lapte, procesare legume-fructe, băuturi. Nu vor lipsi produsele apicole, fructele deshidratate, ce deţin certificare de produs montan, dar şi uleiurile presate la rece din floarea soarelui, aromatizate cu mirodenii, cozonaci şi prăjituri realizate după reţete transmise din generaţie în generaţie", susţin reprezentanţii ministerului.

Sursa foto: Facebook / Hala Laminor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri