Saptamana aceasta este groaznica pentru producatorii auto care au fabrici in Japonia: pierderile zilnice cauzate de catastrofa asiatica se ridica la zeci de milioane de dolari.

Analistii Goldman Sachs se asteapta ca producatorul auto Toyota sa aiba pierderi zilnice de 73,3 milioane de dolari din cauza catastrofei din Japonia, anunta MarketWatch.

Toyota a inchis temporar toate cele 12 fabrici din Japonia, ceea ce inseamna o pierdere zilnica a productiei de 13,000 de autoturisme . Acest numar reprezinta 45% din productia totala a companiei.

Nissan pierde 24,7 milioane de dolari pe zi, tinand cont ca patru fabrici vor fi inchise pana maine, iar 12 pana la sfarsitul saptamanii.
Honda sufera pierderi de 24,7 milioane de dolari pe zi, iar productia a fost inchisa pana pe 20 martie.

De asemenea, Mazda a decis suspendarea temporara a productiei pentru urmatoarele zile, pana pe 20 martie, din cauza cutremurului din estul Japoniei.

Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a inchis sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere cu 5,7%, dupa ce in sesiunea anterioara a scazut puternic din cauza panicii investitorilor provocate de agravarea crizei nucleare din Japonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
7 lucruri din care Romania are de invatat de la Japonia