Vanzarile de automobile premium vor creste in acest an, fata de 2010, cu 10-15%, intrucat segmentul de clienti vizat este mai putin afectat de scaderea puterii de cumparare, estimeaza directorul de vanzari si marketing al Mercedes-Benz Romania, Valeriu Zaharia.
"In ceea ce priveste piata auto in general, ma astept la o stagnare fata de anul trecut sau la o usoara crestere, de doua procente, dat fiind ca in primele cinci luni ale acestui an vanzarile sunt in scadere. Insa in cazul masinilor premium vorbim de cresteri de pana la 60% in primele luni. Pana la sfarsitul anului vom asista la o temperare a cresterii, care va duce in final la un avans al pietei de 10-15% pentru segmentul premium", a declarat Zaharia, citat de Mediafax.

In primele cinci luni, cele mai vandute marci premium au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2010.

Astfel, vanzarile Mercedes au urcat peste 50%, BMW a livrat cu 12,5% mai multe masini, iar Audi a comercializat cu 23% mai multe unitati in primele cinci luni ale anului.

De asemenea, vanzari in crestere au inregistrat marcile Porsche (38%), Lexus (21%) si Volvo (40%).
In primele cinci luni ale anului, in Romania au fost inmatriculate 23.152 autoturisme, cu 12% mai putine fata de perioada similara a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri