Vanzarile de automobile premium vor creste in acest an, fata de 2010, cu 10-15%, intrucat segmentul de clienti vizat este mai putin afectat de scaderea puterii de cumparare, estimeaza directorul de vanzari si marketing al Mercedes-Benz Romania, Valeriu Zaharia.

"In ceea ce priveste piata auto in general, ma astept la o stagnare fata de anul trecut sau la o usoara crestere, de doua procente, dat fiind ca in primele cinci luni ale acestui an vanzarile sunt in scadere. Insa in cazul masinilor premium vorbim de cresteri de pana la 60% in primele luni. Pana la sfarsitul anului vom asista la o temperare a cresterii, care va duce in final la un avans al pietei de 10-15% pentru segmentul premium", a declarat Zaharia, citat de Mediafax.

In primele cinci luni, cele mai vandute marci premium au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2010.

Astfel, vanzarile Mercedes au urcat peste 50%, BMW a livrat cu 12,5% mai multe masini, iar Audi a comercializat cu 23% mai multe unitati in primele cinci luni ale anului.

De asemenea, vanzari in crestere au inregistrat marcile Porsche (38%), Lexus (21%) si Volvo (40%).
In primele cinci luni ale anului, in Romania au fost inmatriculate 23.152 autoturisme, cu 12% mai putine fata de perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Investiție de 100 MIL. euro în compania Bolt
Setari Cookie-uri