Inscrierile de autoturisme noi au scazut in primele noua luni cu 10,4%, la 55.881 unitati, in timp ce in luna septembrie au stagnat, potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Astfel, in fiecare zi din acest an s-au inmatriculat, in medie, 207 autoturisme noi.

In luna septembrie au fos inmatriculate 6.875 autoturisme, cu 15 unitati mai mult comparativ cu perioada similara din 2010, scrie Mediafax.

Dacia conduce in clasamentul celor mai vandute autoturisme, cu 1.937 unitati inmatriculate in septembrie, cu 8% mai multe fata de aceeasi luna a anului trecut. Marca autohtona este urmata in clasament de Volkswagen si Skoda, cu 748 unitati (+14,4%) si, respectiv, cu 648 unitati (+13%).

Incluzand vehiculele comerciale si alte tipuri de autovehicule, inmatricularile din septembrie au totalizat 8.995 masini noi, reprezentand o crestere de 7% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Segmentul autovehiculelor de transport marfa a urcat in luna septembrie cu aproape 40%, la 1.043 unitati.

In ceea ce priveste autoturismele second hand, datele la noua luni arata o scadere cu 47%, la 66.136 unitati, iar in septembrie un declin de aproape 58%, la 7.510 unitati.

In august, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, inscrierile de vehicule noi au crescut cu 3,3%, la 8.747 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri