Delphi a investit 155 mil. euro in fabrica de la Miroslava

Compania americana Delphi a finalizat investitia in fabrica de componente pentru sisteme injectie diesel de la Miroslava (Iasi), premierul Emil Boc, prezent la ceremonia oficiala, afirmand ca ajutorul de stat oferit de guvern pentru aceasta fabrica se ridica la 24 de milioane de euro.

Presedintele Delphi Diesel Systems, John Fuerst, a declarat ca unitatea de la Miroslava a inceput productia inca din 2009, cu cateva sute de angajati, unitatea ajungand in prezent la aproximativ 2.000 de salariati, majoritatea fiind recrutati din Iasi, scrie Mediafax.

"S-au investit peste 155 milioane de euro in aceasta unitate de productie. Astazi (duminica - n.r.) finalizam aceasta investitie. Consideram ca Romania este un mediu de afaceri foarte atractiv pentru productia componentelor de inalta tehnologie pentru industria automotive”, a afirmat John Fuerst.

La randul sau, premierul Emil Boc, prezent la ceremonie, a spus ca ajutorul de stat oferit de guvern pentru fabrica de la Iasi se ridica la 24 milioane de euro, din care sase milioane de euro au fost deja acordate.

"Delphi e un lider mondial in domeniu. E important ca la Iasi s-au creat doua mii de locuri de munca. Compania a mai creat zece mii de slujbe la alte trei fabrici, la Ineu, Sannnicolau Mare si Moldova Noua. Ajutorul de stat oferit de guvern pentru fabrica de la Iasi se ridica la 24 milioane de euro, din care sase milioane de euro au fost deja acordate", a spus premierul Emil Boc.

El a adaugat ca executivul sustine investitiile straine in Romania, pentru ca "acestea inseamna locuri de munca".

Compania Delphi este prezenta pe piata din Romania din anul 1997, avand peste 12.000 de angajati in patru fabrici.

Fabricile Delphi din Sannicolau Mare, Ineu si Moldova Noua produc sisteme de distributie electrica si electronica, in timp ce unitatea de la Miroslava, judetul Iasi, realizeaza componente pentru sistemele de motoare diesel.

Delphi este furnizor global in electronica si tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale si alte segmente de piata de acest gen, cu centre de inginerie, unitati de productie si centre de servicii pentru clienti in 30 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri