In primele trei luni ale acestui an vanzarile de autoturisme pe piata din Romania au crescut cu 4,1%, in ciuda previziunilor pesimiste ale unor importatori.

Desi ritmul de crestere nu este nici pe departe la fel de puternic ca in 2005, cifrele date publicitatii de APIA demonstreaza ca piata noastra are inca potential. Pentru luna martie cea mai importanta modificare de situatie se remarca in zona vanzarilor de turisme autohtone care au scazut cu nu mai putin de 24% in timp ce importurile au crescut cu 36,6%.

Din cifrele anuntate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile reiese ca productia interna de autoturisme a crescut in perioada ianuarie martie cu 19,6% pana la 51.381 unitati, insa, in ciuda acestei cresteri, vanzarile celor doua marci produse la Mioveni si Craiova au fost de numai 25.253 unitati.

Daca luam in calcul si faptul ca exportul total de autoturisme a fost de 20.172 reiese clar o productie pe stoc de 5.956 de masini. Conform acestor date, se pare ca romanii se orienteaza tot mai mult catre vehiculele din import, firmele autohtone fiind nevoite sa isi indrepte atentia catre pietele externe.
Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6949

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Romanii dau banii pe 4x4. Un sfert din piata are tractiune integrala
Setari Cookie-uri