Incertitudinile din 2006 imping piata auto la cresteri de o singura cifra.
Vinzarile de autoturisme noi se apropie de punctul de stagnare. Rata de crestere s-a diminuat de la luna la luna.

Dupa ce a inregistrat un avans de aproximativ 20% in luna ianuarie din acest an, piata auto romaneasca a scazut turatia pina la 4,6% in luna aprilie. In ianuarie 2005 a fost consemnat un ritm de crestere mai mult decit dublu comparativ cu prima luna din 2004. In aprilie anul trecut, piata a urcat cu 75 de puncte procentuale fata de aceeasi luna din 2004.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in intervalul ianuarie - aprilie 2006, cererea de autoturisme noi a ajuns la 70.499 de unitati. Prin comparatie, vinzarile de automobile au totalizat 67.435 de unitati in primele patru luni ale anului trecut.

Incertitudinile privind taxa de mediu care ar putea fi aplicata tuturor autovehiculelor uzate importate in Romania dupa momentul integrarii in Uniunea Europeana au creat un orizont de asteptare din partea clientilor fata de luarea deciziei de a achizitiona un automobil nou.

Daca in 2005, piata auto totala a urcat cu 41,7%, pentru acest an reprezentantii APIA estimeaza o crestere de numai 5-10%.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5290&art=12765&cHash=64ddc56b4b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri