Organizatia germana Euro NCAP a testat patru modele noi, Dacia Sandero, Renault Captur, Chevrolet Trax si Nissan Evalia.

Dacia Sandero a obtinut 4 stele la testele de impact, fiind cel ma bun punctaj obtinut de un model Dacia. A doua generatie Sandero asigura o protectie de 80% pentru pasagerii adulti, 79% pentru ocupantii copii, 57% pentru pietoni.

Modelul Dacia a fost echipat cu ESP si patru airbag-uri in standard. Protectia laterala a pasagerilor ramane slaba, insa cea frontala a fost imbunatatita.

Renault Captur a obtinut 5 stele la testele de impact. Captur asigura o protectie de 88% pentru pasagerii adulti, 79% pentru ocupantii copii, 61% pentru pietoni.

Chevrolet Trax a obtinut 5 stele la testele de impact. Trax asigura o protectie de 94% pentru pasagerii adulti, 85% pentru ocupantii copii, 64% pentru pietoni.

Nissan Evalia a obtinut 3 stele la testele de impact, pentru ca unele puncte de sudura au cedat. Evalia asigura o protectie de 68% pentru pasagerii adulti, 81% pentru ocupantii copii, 67% pentru pietoni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Euro NCAP a testat 6 modele noi. Un SUV electric a primit 5 stele