Modul in care priveste Volvo Cars luxul scandinav arata o abordare diferita prin combinarea esteticului si tehnologiei intr-un mod inteligent si primitor. Luxul scandinav imprima imaginea unei persoane care este la fel de atrasa de functionalitate si sentimentul de responsabilitate, cum este de estetica.

Design revolutionar

Noul S80 isi apropie clientii prin dezvoltarea unui limbaj de design propriu marcii Volvo, un continut tehnic care ofera proprietarului beneficii si satisfactie prin fiecare detaliu si un simt de responsabilitate prin cel mai inalt nivel de siguranta si respect fata de mediul inconjurator.

„Suntem convinsi ca avem un produs unic si puternic, care va castiga foarte multi clienti de la concurentii nostri. Ne asteptam ca peste 70% din volumul de 50.000 de modele fabricate anual sa mearga catre cumparatorii care nu au condus niciodata un Volvo”, explica Frederik Arp.

Noul volvo S80 a fost lansat pe 28 februarie la Salunul International de la Geneva, vanzarile la nivel international incepand cu luna iunie. Principalele cinci piete de desfacere vor fi Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Suedia si China.

Design rafinat, stare de bine si tehnologie

Cea de a doua generatie Volvo S80 are un exterior mai dinamic si compact. Designul interior al modelului se bazeaza pe culori rafinate si materiale care intra intr-o armonie perfecta cu tehnologia bine gandita (avansata si usor de folosit). Pe langa toate acestea, masina dispune de un sistem audio de inalta clasa.

„Nu este vorba de o folosire in exces a gadget-urilor, indiferent de costurile acestora. Preferam sa prezentam masina la un nivel complet, unde solutiile tehnice interactioneaza pentru a oferi ocupantilor o experienta de condus confortabila, dinamica si sigura. Ar trebui sa detineti controlul absolut al masinii”, spune Silvia Gullsdorf, director de proiect Volvo S80.

Noua motorizare cuprinde atat un V8, cat si o noua linie in sase cilindri

Noul Volvo S80 a fost creat cu scopul de a mari placerea de a conduce. Iata cateva exemple.

- Modelul are un motor V8 care produce 315 cai putere si o tractiune de 340 Nm.
- Noua motorizare include si o varianta in sase cilindri cu o cilindree de 3,2 litri si 238 cai putere, dar si varianta cea mai noua: un motor in cinci cilindri turbo diesel, cu o putere de 185 cai putere si o tractiune de 400 Nm.
- Noul S80 este disponibil cu „all wheel drive”, in combinatie cu motorul V8 si un sasiu Four-C (Continuously Controlled Chassis Concept).

„Ne vom lansa competitivitatea pe mai multe piete importante. In Statele Unite, motorul V8 va fi un succes in acest segment, in timp ce alternativa diesel va cuceri Europa. Mai mult, prima generatie S80 si, in particular, succesul cu XC90, ne-a ajutat sa stabilim un respect ridicat pentru brandurile din segmentul premium”, concluzioneaza Frederik Arp.

Siguranta de inalta clasa

Nivelul inalt al sigurantei si o focalizare ferma pe mediul inconjurator sunt factorii care au contribuit la conceptul de lux scandinav al noului Volvo S80. In ceea ce priveste siguranta, exista mai multe aspecte cum ar fi: continua dezvoltare si noile sisteme active de siguranta. De exemplu, noul S80 este primul Volvo care dispune de sistemele „Adaptive Cruise Control”, „Collision Warning and Brake Support” si tehnica avansata „Personal Car Communicator” (PCC).